In viata exista nenumarate oportunitati care ne permit sa beneficiem de un stil de viata cu adevarat de invidiat,daca profitam de ele la momentul potrivit. Totusi, se observa ca foarte multe persoane iau decizii nepotrivite cu privire la cariera profesionala, fiind ghidati fie de dorintele parintilor, fie de sfaturile cunostintelor sau fie de varsta prea mica.

In cazul in care lucrati intr-un domeniu nesatisfacator si luati in calcul posibilitatea de a avea un job multumitor, trebuie sa fiti pe deplin constienti ca niciodata nu este prea tarziu pentru a va reprofila si pentru a va schimba in totalitate locul de munca.

 

De ce locurile de munca in domeniul IT sunt cu adevarat tentante?

Ei bine, desi pare greu de crezut daca luati in considerare propriul job, exista oferte de munca cu adevarat avantajoase din toate punctele de vedere.

Beneficiile unui job in IT sunt urmatoarele:

  1. Sunt locuri de munca extrem de bine platite: nu este deloc un secret faptul ca toate persoanele care activeaza din punct de vedere profesional in acest domeniu se bucura de avantajul unor salarii cu mult peste medie. Prin urmare, un astfel de job v-ar ajuta sa aveti in sfarsit acel stil de viata mult visat pana acum.
  2. Siguranta in locul de munca: atunci cand lucrati intr-un alt domeniu, exista o mare sansa sa va confruntati cu nesiguranta zilei de maine din diverse cauze ce nu tin de dumneavoastra. Totusi, un job in IT v-ar aduce siguranta deplina, deoarece tehnologia avanseaza constant, iar aceste locuri de munca vor existamereu.
  3. Cerere pe piata muncii: la ora actuala, dar si pe viitor exista si va exista nevoie de specialisti in domeniul informatic. O persoana care cunoaste cel putin un limbaj de programare nu va intampina niciodata probleme ce constau in imposibilitatea de a se angaja la un job satisfacator, asa cum se confrunta marea majoritate a persoanelor ce lucreaza in alte domenii.
  4. Posibilitatea de a fi propriul sef: un specialist in IT va avea oportunitatea de a se angaja la o firma de profil sau la o firma cu un alt domeniu de activitate,care are nevoie de o persoana profesionista cu bogate cunostinte de informatica; de asemenea, un specialist in IT va putea opta pentru dezvoltarea in mod independent a diverselor proiecte. Pentru cine nu ar suna tentanta optiunea de a fi propriul sau sef, fara sa depinda de un angajator sau fara sa fie nevoit sa respecte cerintele sale in totalitate, ci doar criteriile proprii?
  5. Optiunea unui program de lucru flexibil: in timp ce un medic, spre exemplu, este solicitat in permanenta la locul de munca sau un muncitor la depozit va avea mereu ceva de facut, un specialist in IT va beneficia de oportunitatea de a rezolva aspectele ce tin de job-ul sau chiar si in cateva minute. De asemenea, un orar flexibil este un avantaj rar intalnit pe piata muncii din Romania.

Asadar, avand in vedere aspectele mentionate mai sus, orice persoana care isi doreste sa lucreze in acest domeniu ar beneficia de nenumarate avantaje. Totusi, o mare piedica in acest sens consta in faptul ca marea majoritate a celor care ar gasi tentanta o asemenea reprofilare a mediului profesional si a carierei considera ca sunt necesare studii universitare sau cunostinte anterioare in informatica, ceea ce este total neadevarat.

La ora actuala, cea mai simpla solutie de a lucra in IT consta in urmarea unor cursuri de specialitate ce presupun invatarea unuia sau a mai multor limbaje de programare. Un bun exemplu in acest sens este site-ul www.fasttrackit.org, care ofera tuturor persoanelor interesate varietatea unor limbaje de programare asa cum sunt: Java, C# si altele. De asemenea, tot cu ajutorul acestei echipe profesioniste puteti urma cursuri de web developer, cursuri de baze de date si nu numai.

Avantajul acestor cursuri consta in faptul ca sunt acreditate, intrucat puteti obtine certificatul de calificare, nivelul III-IV, eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, dar si de Ministerul Educatiei Nationale. Totodata, aceasta certificare este acceptata atat in cadrul Uniunii Europene, precum si in SUA sau Canada.

Asadar, daca va ganditi ca aceasta este sansa mult asteptata de dumneavoastra pana acum pentru a avea in sfarsit un loc de munca in care sa fiti pe deplin apreciat, dar care sa va aduca si nenumarate beneficii, puteti accesa pagina fasttrackit.org pentru mai multe informatii despre cursurile pe care le puteti urma in acest sens.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *