Ajuns la cea de-a zecea ediţie, Memorialului ”Octavian şi Viorica Enescu” s-a  desfăşurat sâmbătă, 6 mai, pe Stadionul Municipal din Zăvoi şi a fost o reuşită deplină.

Tradiţionalul concurs de atletism este organziat de ACS Proolimpic Rm.Vâlcea (prin Alina Enescu), Federaţia Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Inspectoratul Şcolar  Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.  A fost cel mai important concurs de atletism din ultimii ani din Zăvoi, care a cuprins 24 de probe la open, masters, juniori III şi copii. La festivitatea de deschidere au fost prezente oficialităţi ale judeţului, precum prefectul Florian Marin, preşedintele CJ, Costi Rădulescu, deputatul Eugen Neaţă şi senatorul Bogdan Matei.

Dintre performanţele vâlcenilor la ediţia din acest an a Memorialului Octavian şi Viorica Enescu, le amintim pe Gabriel Voicu (CNMB Rm.Vâlcea, antrenor Marinele Mirea), care  a câştigat proba de  800 metri open. Gelu Voicu este şi în lotul Festivalului Olimpic al Tineretului European din iulie. De asemenea, Eduard Zaharia (CNMB, antrenor Mihai Şoimi) s-a impus în proba de  400 metri garduri băieţi.  Alina Proteasa (CNMB, antrenor Marinela Mirea) a triumfat în proba de 400 metri garduri fete. Tot locul 1 a fost ocupat de Vlad Mocioacă(CNMB, antrenor  Mihail Despoiu), care a câştigat proba de 400 metri la juniori III. Andrei Iana (CNMB, antrenor Mihai Şoimu) a câştigat proba de 100 metri la juniori III. De remarcat că Andrei Iana şi Vlad Mocioacă sunt talentaţi şi la fotbal, aceştia fiind în lotul de junori al CSM. O altă performanţă notabilă este cea obţinută de Roxana Popescu (CNMB, antrenoare Angela Popescu), care a ocupat locul 2 la săritura în lungime lungime. Ca în fiecare an, a existat un premiu special, de 1.000 dolari, în proba de  400 metri garduri băieţi, pentru juniori I, pentru cine reuşeşte să bată recordul unui elev al lui Bobo Enescu, Mircea Popescu (52.60 secunde), însă acesta nu a fost câştigat nici acum.

Memorialul aduce un omagiu foştilor mari antrenor vâlcean de atletism, soţii Octavian şi Viorica Enescu,  care au pregătit zeci de campioni naţionali şi internaţionali. Tradiţia este continuată de fiica lor, Alina Enescu, antrenoare şi coordonatoare la Proolimpic Rm.Vâlcea.

„Memorialul Octavian şi Viorica Enescu  a fost primul concurs de atletism al anului în aer liber. A fost toată lumea bună a atletismului, în tribună au fost medaliaţi europeni şi mondiali, am avut premii în bani pentru cei clasaţi pe podium,  cupe de lut, făcute special la Horezu. Au fost cei mai buni sprinteri din ţară, în probele de 100 şi 200 metri, dar şi la proba de 800 metri. În premieră, am avut acum şi două probe de veterani.  Este cu siguranţă cea mai tare ediţie a Memorialului Octavian şi Viorica Enescu. Am avut toate condiţiile, pista a arătat bine, a fost cronometraj electronic, ca si anul trecut, deci au fost toate condiţiile pentru înaltă performanţă” a spus Alina Enescu, coordonatorul de la ACS Proolimpic Rm.Vâlcea.

 

Cladiu Manda a participat la proba de open

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda a participat sâmbătă la proba de veterani din cadrul Memorialului Octavian şi Viorica Enescu. Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda a ocupat locul 3 din tot atâţia participanţi la proba rezervată veteranilor. Acesta a fost însoţit la Vâlcea şi de iubita sa, ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei.

 

Florin Florea: ”La Vâlcea este un colectiv foarte bun de antrenori”

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea a fost prezent sâmbătă în Zăvoi, la Memorialul Octavian şi Viorica Enescu.  ”A fost un concurs foarte frumos, pe un stadion frumos, ca valoare peste medie, Federaţia s-a implicat aducând materiale mai profesionale. Aveţi un colectiv de antrenori foarte bun la Vâlcea, cu rezultate foarte bune de-a lungul timpului, îi felicit, pentru că fără ei nu ar exista acest eveniment” a declarat Florin Florea.

Şeful FRA, Florin Florea a discutat şi despre situaţia atletului de Chimia, Rareş Toader, suspendat de Agenţia Naţională Antidoping pentru patru ani.  ”Este o problemă care o gestionează ANAD, el are o suspendare de patru ani, dar avocaţii sportivului fac demersuri pentru a-i dovedi nevinovăţia. După Biroul Federal, vom analiza şi situaţiile sportivilor unde există dubii, dar acum noi punem în aplicare deciziile ANAD. Rareş a dovedit că este un sportiv de mare valoare, o să mă interesez de acest dosar şi sper ca şi sportivul să facă o solicitare în acest caz”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *