Echipa Colegiului Naţional Energetic Râmnicu Vâlcea a câştigat campionatul naţional al Olimpiadei Gimnaziilor la handbal feminin, competiţie şcolară organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Ministerul Educaţiei Naţionale, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Federaţia Română de Handbal.

La turneul final găzduit de sala de sport de la Energetic au participat opt echipe: Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Iorga’’ Baia Mare, Liceul cu Program Sportiv Brăila, Liceul cu Program Sportiv Braşov, Şcoala Gimnazială nr. 40 Bucureşti, Liceul cu Program Sportiv Iaşi, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei” Slobozia şi Şcoala Gimnazială nr.7 „Sfânta Maria” Timişoara.

Trofeul a fost adjudecat duminică de echipa antrenată de Ionel Gheorghe, care a învins la diferenţă de un gol pe LPS Braşov, scor 17-16. Cele două echipe se înfruntaseră şi în grupe, când Energetic a câştigat mult mai detaşat. Fiica fostei mare handbaliste Simona Gogârlă, Alicia Gogârlă a fost desemnată cel mai bun jucător al turneului, dar şi golgheterul competiţiei. Premierea a fost efectuată de vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, fosta mare internaţională, Steluţa Luca.

Tehnicianul principal al Energeticului, Ionel Gheorghe este convins că multe dintre micuţele sale eleve vor ajunge handbaliste de valoare. ”Ne dorim ca an de an să rămânem pe primul loc în handbalul juvenil. Avem multe jucătoare de perspectivă, care sunt urmărite de multe cluburi importante din ţară. Ele sunt acum tinere, dar, peste câţiva ani, vor ajunge în Liga Naţională” a declarat Ionel Gheorghe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *