ACS Şirineasa a remizat vineri, scor 1-1 cu Flacăra Moreni, în ultimul joc pe teren propriu din acest sezon.

Vâlcenii au jucat cu ardoare, având ca obiectiv menţinerea locului 13, care le aduce salvarea matematică. Pentru a nu mai fi întrecuţi de ultima clasată, Titu, Şirineasa avea nevoie de un punct, pe care avea şi să îl obţină. Tehnicianul Gabi Mangalagiu nu a putut conta în acest meci pe Neacşu, Constantinescu (suspendat), Preda şi M. Popescu (accidentaţi) şi abia a încropit o listă de 14 jucători valizi.

Jocul a fost unul echilibrat, fără multe faze de poartă.  Oaspeţii aveau să deschidă scorul în minutul 83, când, de la 13 metri,  Iliescu a şutat la colţul lung şi l-a învins pe Teodorescu. În primul minut al prelungirilor, Şirineasa avea să egaleze prin Leo Săraru.  Profesorul de sport Leo Săraru a şutat de la 12 metri, la colţ şi aducea astfel bucuria la Şirineasa, care îşi vede răsplătite pe teren eforturile depuse în acest sezon. Imediat după gol, Leo şi-a scos tricoul pentru a se bucura şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

Deşi iniţial locurile 13 şi cel mai slab loc 12 din Liga a III-a erau retrogradabile, după desfiinţarea a patru echipe din Liga a II-a (printre care şi CSM Râmnicu Vâlcea),  3 dintre ocupantele locurilor 13 din al treilea eşalon se salvează matematic. Asta deoarece cele patru echipe desfiinţate din eşalonul secund nu se mai înscriu la Liga a III-a şi astfel apar patru locuri libere, care sunt automat ocupate de cele mai bune locuri 13.  În această situaţie se iau în calcul rezultatele obţinute de ocupantele locurilor 13 din Liga a III-a, în meciurile cu echipele clasate pe locurile 1-12, iar Şirineasa stă cel mai bine din cele cinci serii.

Antrenorul Gabi Mangalagiu este mulţumit că echipa s-a salvat şi speră ca Primăria Şirineasa să rezolve tensiunile financiare, care pun sub semnul întrebării continuitatea echipei. ”A fost un joc bun al nostru, Moreniul era pe locul 2, dar băieţii au jucat bine. Scopul nostru era să nu primim gol, având în vedere că un punct ne aducea matematic pe locul 13. Flacăra a marcat la singura lor ocazie, dar noi am revenit, am crescut ritmul şi am egalat în prelungiri. Nu ştim ce se va întâmpla în viitor, eu mă bucur că ne-am făcut treaba, sper să se rezolve şi restanţele jucătorilor, sunt multe salarii restante. Fără plata lor, nu ştiu ce se întâmplă pe viitor. Pentru că, dacă nu se achită restanţele, nu te mai poţi baza pe jucători, care sigur nu vor mai dori să continue. Ar fi ideal să găsim un sponsor care să ne susţină. Eu le mulţumesc băieţilor pentru devotament şi atitudinea arătată până la penultima etapă, majoritatea lor s-au comportat exemplar şi au rămas la echipă” a spus Gabi Mangalagiu.

Pentru ACS Şirineasa, ultimul meci, la Voluntari nu mai are practic nicio miză şi este posibil ca Gabi Mangalagiu să mizeze pe jucători care au evoluat mai puţin în acest retur.

 

Alin Neacşu a plecat la muncă în Germania

Fundaşul central Alin Neacşu (23 ani) a părăsit săptămâna trecută echipa din Şirineasa şi a plecat la muncă în Germania, acolo unde sunt stabiliţi şi părinţii lui. Neacşu a fost printre cei mai buni jucători ai echipei în acest retur, în care a avut evoluţii apreciate.  Originar din Râmnicu Vâlcea, stoperul era oricum la final de contract cu clubul din Şirineasa. Pentru că Primăria nu a achitat niciun salariu în acest an, mai mulţi jucători au părăsit clubul în ultima perioadă.

 

Georgescu, gata de debut

Venit în iarnă la Şirineasa, mijlocaşul de bandă Radu Georgescu nu a evoluat niciun minut până acum, fiind în recuperare după operaţia suferită la umăr, în urmă cu şapte luni. Georgescu este însă acum refăcut aproape complet şi vrea să joace  pentru Şirineasa la ultimul meci din acest sezon, la Voluntari II. ”Mă mai doare umărul foarte puţin, am fost la sală ultima perioadă, fac şi cu greutăţi. Mă simt bine şi vreau să joc în ultima etapă, apoi voi vedea ce voi face din vară”. Georgescu s-a încris şi la şcoala de şoferi profesionişti şi când va abandona cariera, vrea să meargă alături de tatăl său, pe tir. Radu este şi în vederea viitorului antrenor de la Hermannstadt, Alex Pelici, după ce au colaborat şi la Vâlcea.

 

ACS Şirineasa  – Flacăra Moreni 1-1 (0-0)

Au marcat: L.Săraru 90 /  Iliescu 83

ACS Şirineasa: Teodorescu – I.Săraru, Tănăsie Lăzărescu, Roşianu – Marinescu – Horumbă (Tilioiu 65), Ciocotoiu, I.Marian, L.Săraru – Răcăreanu. Antrenor Gabi Mangalagiu.

 

Rezultate etapa 29:

Concordia II – FCM Alexandria   2-3

Atletic Bradu – ACSO Filiaşi  1-0

CS Mioveni II – Sporting Roşiori  0-1

ACS Şirineasa – Flacăra Moreni  1-1

CS U Craiova II – FC Voluntari II  0-1

SCM Piteşti – FCSB II   3-1

Urban Titu – CS Podari  0-3 (masa verde)

FC Aninoasa stă

 

CLASAMENT SERIA C3:

1          SCM Piteşti                  27        22        5          0          72-15   71

2          FCM Alexandria          27        13        5          9          35-28   44

3          Atletic Bradu                27        13        5          9          49-43   44

4          Flacăra Moreni             27        11        9          7          40-28   42

5          FC Voluntari II             27        11        8          8          45-38   41

6          Sporting Roşiori            27        11        7          9          35-33   40

7          Concordia Chiajna II    27        10        7          10        43-44   37

8          CS Mioveni II 27        10        7          10        37-38   37

9          CS U Craiova II           28        10        6          12        42-42   36

10        FC FCSB II                 27        9          8          10        39-43   35

11        ACSO Filiaşi                27        8          10        9          35-33   34

12        FC Aninoasa                27        8          10        9          33-34   34

13        ACS Şirineasa            27        8          3          16        26-47   27

14        Urban Titu                    27        5          8          14        29-48   23

 

Ultima etapă, 26 mai:

FCSB II – FC Aninoasa

FCM Alexandria – SCM Piteşti

ACSO Filiaşi – Urban Titu

Sporting Roşiori – Atletic Bradu

Flacăra Moreni – CS Mioveni II

FC Voluntari II – ACS Şirineasa

CS Podari – Concordia II

CS U II Craiova stă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *