HCM a anunţat primele transferuri

HCM Râmnicu Vâlcea a anunţat vineri primele transferuri din intersezon, obiectivul pentru sezonul viitor urmând a fi calificarea în cupele europene.

După locul 7 ocupat la finele sezonului şi eliminarea din sferturile Cupei României, HCM Rm.Vâlcea va ataca viitorul sezon cu un lot remaniat.

Preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru a anunţat primele cinci transferuri făcute până acum, însă noutăţile vor continua.

Extrema dreaptă Marta Lopez Herrero (27 de ani) şi centrul Alicia Fernandes Fraga (24 ani), ambele de la Bera Bera sunt cel mai sonore nume transferate de HCM Rm. Vâlcea. Ambele jucătoare sunt componente ale naţionalei Spaniei.

Marta Lopez e medaliată cu bronz la JO din 2012 şi vicecampioană europeană cu naţionala Spaniei la Euro 2014.

Pivotul din Muntenegru,  Sara Vukcevici (25 de ani), este o altă jucătoare cu un palmares excelent. Vukcevici a câştigat cu Muntenegru titlul european în 2012, în ultimul sezon ea evoluând în campionatul Ungariei, la Vac. Pe postul de inter dreapta, Vâlcea a mai transferat-o pe Natalia Vasileuskaia din Belarus. Natalia are 26 de ani şi e componentă de bază a primei reprezentative.

Pe lângă Ana Maria Tănasie, extrema stânga a naţionalei României, pe care Vâlcea a anunţat-o încă din iarnă, formaţia olteană mai are o noutate din campionatul intern. Raluca Băcăoanu, pivotul de la Măgura Cisnădie, a semnat şi ea cu gruparea din Zăvoi.

De asemenea, conducerea HCM Rm. Vâlcea a anunţat că se deaprte de şapte jucătoare: portari Elena Şerban şi Daniela Vălean,  interul dreapta Patricia Vizitiu, centrul Mihaela Ani Senocico, extremele dreapta Ana Maria Simion şi Cătălina Cioaric, dar şi de pivotul Nicoleta Safta.  Dintre acestea, Senocico a optat deja pentru Cluj, pentru a fi acasă, motivul principal fiind că fetiţa sa începe şcoala.

Din vechiul lot au fost păstrate jucătoarele Petra Blazek, Ana Maria Tănăsie, Cristina Florică, Hermina Stoicănescu, Florentina Craiu, Andreea Adespii, Ines Khouildi, Maria Gavrilă şi Andrea Beleska.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *