Guvernul a alocat banii necesari finalizării pârtiei de schi de la Voineasa
  • 15 milioane de lei au intrat în conturile Primăriei Voineasa pentru finalizarea lucrărilor la domeniul schiabil

 

Pe 25 mai 2017, Primăria Voineasa a primit vestea potrivit căreia s-a aprobat Ordinul Ministrului Turismului prin care s-au alocat 15 milioane de lei, bani necesari pentru finalizarea domeniului schiabil de la Voineasa: „Zilele trecute am primit o veste extraordinară de la Guvernul României, aceea că, în sfârşit, judeţul Vâlcea primeşte banii pentru finalizarea integrală a domeniului schiabil de la Voineasa. Programul de guvernare al PSD a prevăzut şi finalizarea acestei investiţii şi, pe această cale, doresc să le mulţumesc colegilor mei din Guvernul României. Îi doresc domnului primar Gabriel Năstăsescu mult succes în implementarea, până la final, a acestui proiect”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Gabriel Năstăsescu: „Sperăm ca, până la 30 septembrie 2017, să finalizăm această lucrare”

Primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu spune că atât constructorul, cât şi administraţia locală este pregătită pentru reluarea lucrărilor şi că, dacă vremea va permite, speră ca lucrările rămase de executat să fie finalizate până la data de 30 septembrie 2017: „Am fost informaţi că a fost aprobat Ordinul Ministrului Turismului prin care ni s-a alocat suma de 15 milioane de lei, necesari construirii parcării şi parcării supraterane, precum şi zidul de acces din DN7 către domeniul schiabil. Mai este de finalizat restaurantul şi sunt mici lucrări de executat. Suma respectivă este în funcţie de devizele licitate acum 4-5 ani. Au fost prezente comisii, au văzut că într-adevăr aceasta a fost problema şi Guvernul a luat decizia să fie alocaţi banii. Sperăm să reuşim să finalizăm această problemă, a parcărilor din zona pârtiei şi să nu mai fie nevoiţi turiştii să meargă câte 3-4 kilometri pe jos, cu schiurile în spate. Sperăm ca, până la 30 septembrie 2017 să finalizăm această lucrare. Depinde foarte mult şi de timp, dacă vremea ne este favorabilă. Firma constructoare este pregătită pentru începerea lucrărilor, dar noi trebuie să trecem prin Consiliul Local suma alocată de Guvern, să o trimitem la Bucureşti şi, eventual, dacă este ordin de începere a lucrărilor, sperăm ca săptămâna viitoare să fim chemaţi să semnăm contractul de finanţare”, a spus primarul staţiunii Voineasa.

Construcţia pârtiei de schi de la Voineasa a început în anul 2010, în perioada în care ministru al Turismului a fost Elena Udrea. Proiectul are o valoare de peste 35 de milioane de euro, iar în acest moment este finalizat în proporţie de 92%. Din 2012 şi până la sfârşitul anului 2014, Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru Transalpina Ski Resort, fapt care a dus la acţionarea în instanţă de către firma constructoare. O dată cu venirea Guvernului Ponta au fost repartizaţi şi primii bani la Voineasa, dar nu suficienţi pentru ca lucrarea să fie finalizată. În luna septembrie a anului trecut, Guvernul Cioloş a alocat fonduri pentru finalizarea pârtiei, dar vremea nu permitea constructorului să termine lucrarea. Cei 150 de miliarde de lei vechi au ajuns şi în 2017 în conturile primăriei şi, în sfârşit, investiţia de la Obârşia Lotrului va fi finalizată. Pentru ca proiectul să fie terminat, constructorul ar mai trebui să amenajeze doar parcarea de la baza pârtiei, un zid de sprijin şi un restaurant.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *