Calificată în premieră la turneul zonal al Campionatului Naţional de juniori Under 17, al doilea din punct de vedere valoric la acest nivel de vârstă,  CSM Rm.Vâlcea a făcut o figură frumoasă și s-a calificat în marea finală a competiției.

După ce au câștigat Seria 5 din Campionatul Național Under 17, juniorii republicani B de la CSM Râmnicu Vâlcea au reușit o nouă performanță și s-au impus  și la turneul zonal al competiției. Sâmbătă, în semifinalele fazei zonale, disputată la Albota, CSM a trecut după lovituri de departajare de CS Afumați, după ce în timpul regulamentar scorul fusese egal, 1-1. Duminică, în finala turneului zonal, echipa pregătită de Marian Deaconescu a învins cu 3-1 pe Viitorul Argeș Alexandru Duminică și astfel s-a calificat în finala Campionatului Național Under 17, a doua competiție valorică la acest nivel de vârstă, după Liga Elitelor.  În finala programată de 4 iunie, la Mogoșoaia, CSM Rm.Vâlcea va întâlni câștigătoarea celuilalt turneu zonal, Atletico Vaslui, care sezonul trecut a fost campioană națională.

Echipa vâlceană a fost susținută la Albota și de fostul patron al CSM-ului, Dan Nițu dar și de fostul manager, Lucian Munteanu.

Antrenorul Marian Deaconescu speră ca grupa sa să continue să joace împreună pentru Vâlcea. ”La Vâlcea nu s-a ajuns niciodată la finala campionatului de juniori republicani! Am realizat acest lucru fără trei jucători de bază, plecați în iarnă la CS U Craiova, dar asta a fost șansa celor care a rămas. A fost nucleul echipei, Robert Popa, Victor Dican și Ionuț Simeanu, ei sunt veteranii grupei, dar am luat un junior bun de la Vlădești, Zamfir, care îmi amintește de Ionuț Stoica. Prin muncă am realizat această performanță, țoți jucătorii mei au fost apreciați. Fotbalist ajunge cine muncește și își dorește, doar cu talent nu ajungi sus. Eu mă gândesc la viitor, ce se va întâmpla cu această grupă din Valcea, cineva trebuie să ia o decizie, ar fi mare păcat să plece fiecare în alte părți” a susținut Marian Deaconescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *