Constantin Rădulescu: “Liberalii au un singur scop: să agite primarii şi să provoace un conflict între primării şi CJ Vâlcea”

Întârzierea publicării de către MDRAP a proiectelor aprobate în urma cererilor de finanțare prin PNDL-2 depuse de primăriile vâlcene îi determină pe liberalii vâlceni să arunce în spaţiul public supoziţii în ceea ce priveşte localităţile care vor primi finanţare. Potrivit unor declaraţii ale liberalilor vâlceni, Consiliul Judeţean va primi bani pentru reabilitateea drumurilor judeţene potrivit solicitărilor de finanţare, iar localităţilor li se vor atribui mai puţin bani pentru drumurile comunale. Atât în şedinţa Consiliului Judeţean, dar şi prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele CJ, Constantin Rădulescu le-a atras atenţia liberalilor să nu mai dezinformeze cu privire la fondurile ce urmează a fi alocate judeţului Vâlcea prin PNDL-2.

Redam mai jos comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Vâlcea cu privire la acest subiect:

Se pare că liberalii vâlceni s-au apucat de treabă şi pentru că tot nu vin cu nicio propunere constructivă pentru judeţul nostru, au început să inventeze reguli care nu sunt conforme cu legile în vigoare şi asta cu un singur scop, să agite primarii şi, prin dezinformare, să provoace chiar un conflict între primării şi Consiliul Judeţean Vâlcea. OUG 28 – PNDL este un program gestionat direct de către MDRAP.

Consiliul Judeţean Vâlcea, ca orice altă entitate, a depus mai multe cereri de finanţare pentru anumite drumuri judeţene, pentru care sperăm să primim finanţare. Orice primar din judeţul Vâlcea se poate interesa direct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) despre stadiul proiectului de finanţare, depus pentru localitatea pe care o reprezintă. Consiliul Judeţean Vâlcea nu poate juca rolul mediatorului sau sfătuitorului, pentru că ar fi ilegal, iar eu ştiu că proiectul de finanţare este oficial numai după ce este comunicat sub semnătura ministrului. Da, îmi doresc să modernizăm cât mai multe drumuri judeţene, dar acest lucru sunt convins că nu se va face în detrimentul celor comunale. Eu am încredere că doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh şi ceilalţi colegi din conducerea ministerului vor aloca judeţului nostru fonduri pentru dezvoltarea echilibrată a tuturor comunităţilor. Aşadar, îi rog pe primari să nu se lase dezinformaţi, iar dacă au nelămuriri mă pot contacta şi le voi explica, în condiţiile legii, absolut orice doresc să ştie.

PNDL este un program implementat de Liviu Dragnea, Preşedintele Partidului Social Democrat, din vremea când încă era Ministrul Dezvoltării, iar faptul că PSD lansează şi implementează programe comune pentru România şi pentru Vâlcea este o chestiune care mă bucură şi îmi dă speranţe pentru dezvoltarea judeţului.

În ceea ce mă priveşte, rămân în continuare deschis dialogului cu toţi primarii din judeţul Vâlcea, indiferent de coloratura politică, pentru că toţi avem acelaşi interes – dezvoltarea şi modernizarea tuturor localităţilor judeţului Vâlcea. De poveşti îngălbenite şi agitaţie în scopuri electorale, cred că vâlcenii s-au săturat. PNL-ule, iarăşi spui lucruri trăsnite!

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *