Echipa CS Chimia Râmnicu Vâlcea a triumfat la turneul final al Campionatului Naţional de junioare III, programat în perioada 31 mai-4 iunie, la Comăneşti.

Chimia a câștigat Grupa II cu trei victorii din tot atâtea jocuri: 29-25 cu CSM București, 32-31 cu Phoenix Baia Mare și 30-21 cu Danubius Galați.  Calificată în semifinale de pe primul loc, echipa vâlceană nu a avut emoții în penultimul act, unde a trecut sâmbătă de CSS Slobozia, scor 27-21.

În finală, duminică, Chimia a spulberat pe Danubius Galați cu 33-23 (16-12) și fetele pregătite de Nicoleta Lazăr au câștigat astfel medaliile de aur.  De asemenea, liderul echipei, Alicia Gogârlă a fost desemnată cel mai bun inter dreapta, fiind și golgheterul competiției.

Echipa vâlceană a fost condusă la turneul final  de Nicoleta Lazăr și Simona Gogârlă, fosta internațională implicându-se mult în pregătirea echipei unde lider este fata sa, Alicia.  Nicoleta Lazăr este convinsă că elevele sale de azi vor ajunge peste câțiva ani, handbaliste de mare valoare.

”Am avut un turneu final foarte greu, dar fetele au fost extraordinare, toate meciurile le-am câștigat la diferență mare, asta dovedește că avem jucătoare foarte valoroase. După mai multe medalii de argint, am câştigat şi primul titlu de campioană. Alicia a fost de departe cea mai bună jucătoare a turneului, nu înțeleg de ce organizatorii nu i-au oferit acest premiu . De altfel, noi nu am pierdut niciun meci tot campionatul, am făcut un singur egal. Mulţumim domnului primar Mircia Gutău și conducerii CS Chimia, care ne-au sprijinit financiar. Îi mulţumesc  Simonei Gogârlă, care a fost alături de noi la toate antrenamentele și  turneele, acum a stat pe bancă alături de noi și ne-a ajutat enorm” a declarat antrenorul principal al junioarelor III de la CS Chimia, Nicoleta Lazăr.

Simona Gogârlă a avut și o nemulțumire, faptul că fiica sa nu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului. ”A fost un turneu greu, solicitant, cu formaţii foarte bune la start. Întreaga echipă a dat dovadă de o dăruire extraordinară, iar titlul a fost meritat. Dacă nu mă înşel, este prima medalie de aur câştigată de Chimia, iar rezultatul este foarte important şi pentru handbalul vâlcean. Din lot fac parte jucătoare cu mari perspective în handbalul românesc. Sunt foarte bucuroasă că fetele au câştigat medaliile de aur, dar în acelaşi timp am şi o mâhnire. Să nu-i dai unui copil ceea ce merită… Nu că sunt mama ei, dar toată lumea a fost de acord că Alicia a fost cea mai bună jucătoare a turneului final. Ni s-a spus că nu i se pot oferi ei trei premii, pentru cel mai bun inter dreapta, golgheter şi handbalista turneului”, ne-a declarat și Simona Gogârlă.

 

CHIMIA RÂMNICU VÂLCEA, campioană națională junioare III:  Alexandra Dumitriu, Simona Dozescu, Mirabela Drăgan – Alicia Gogârlă, Ana Maria Stana, Alexia Iordache, Alexia Rogoz, Giulia Stancu, Georgiana Bărboi, Mălina Petrescu, Diana Dincă, Andrea Comănescu, Rebeca Isvoreanu şi Raluca Ţucu.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *