Miercuri, 7 iunie, are loc prima editie a Actiunii culturale „Acasa la Balcescu”

În contextul aniversării a 170 de ani de la înființarea primei școli militare românești, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în partenerit cu Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” și Primăria localității „Nicolae Bălcescu” din Județul Vâlcea, organizează în data de 07.06.2017, ora 12.00, o serie de activități cultural- educative, în scopul promovării valorilor și tradițiilor naționale, a spiritului de corp și apartenenței la simbolul patronimic comun.

Acțiunea culturală desfășurată „Acasă la Bălcescu ” este prima ediție a întâlnirii instituțiilor și unităților administrative care au ca patron spiritual pe „Nicolae Bălcescu”. Așadar, este un început care reunește anual tot mai multe instituții de cultură, instituții de învățământ, militare și unități administrative, care poartă numele marelui istoric. Ne dorim ca în anul 2019, când se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Bălcescu, să se realizeze o întâlnire națională a acestora.  Totodată este și o pregătire pentru următorii ani în care România serbează evenimente si personalități importante ale istoriei. Anul 2018 marchează deopotrivă  împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire și 50 de ani de la înființarea Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”.

Programul primei ediții „Acasă la Bălcescu ” va începe miercuri 7 iunie, orele 12 printr-o slujbă religioasă și depunere de coroane de flori la monumentul dedicat lui Nicolae Bălcescu din centrul localității care-i poată numele, urmat de un simpozion intitulat „Acasă la Bălcescu ” – ed. I, vizitarea muzeului memorial și prezentarea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Vor fi prezenți profesori și studenți de la Academia din Sibiu, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene, elevi și cadre didactice.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *