Aurelian Roşca,  antrenor din Liga Campionilor pentru HCM!

Tehnicianul Aurelian Roşca (49 ani) a semnat zilele trecute cu HCM Râmnicu Vâlcea, unde va prelua postul de antrenor principal.

Roşca a pregătit ultima dată pe CSM Bucureşti, echipă pe care a calificat-o în sferturile de finală ale Ligii Campionilor! De asemenea, noul tehnician este de mulţi ani profesor de sport la Râmnicu Vâlcea şi în această vară şi-a mutat catedra de la Colegiul Naţional Energetic la Şcoala Generală nr.2.

Noul tehncian are ca obiectiv calificarea echipei în Cupa EHF.  ”Este o nouă provocare pentru mine, avem un obiectiv îndrăzneţ, dar, după transferurile făcute în ultima perioadă, am mare încredere în jucătoarele noastre. Avem un colectiv de jucătoare tinere şi valoroase. Ne dorim foarte mult realizarea obiectivului, acela ca în sezonul 2018-2019, HCM Râmnicu Vâlcea să joace în Cupele Europene” a declarat Aurelian Roşca. Tehnicianul a mai antrenat la Vâlcea în perioada 2008-2012, dar în postura de secund la Oltchim. Cel mai probabil, Roşca va colabora la Vâlcea cu cei doi antrenori care au condus HCM-ul în returul sezonului trecut, Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu, care ar putea semna prelungirea contractelor în perioada următoare.

Preşedintele HCM, Petre Berbecaru este convins că, prin aducerea lui Aurelian Roşca, a făcut cea mai bună alegere pentru banca tehnică. ”Toată construcţia echipei am făcut-o alături de Aurelian Roşca, toate jucătoarele transferate au fost la recomandarea sau cu avizul său. El are o viziune în ceea ce priveşte pregătirea şi sunt convins că este cel mai potrivit antrenor pentru reconstrucţia HCM-ului”, a anunţat Petre Berbecaru.

HCM Râmnicu Vâlcea a  semnat până acum contracte cu opt jucătoare noi: Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Marta Herrero Lopez, Alicia Fernandez Fraga (ambele Bera Bera), Natalia Vasileuskaya (Bekescsaba), Sara Vukcevic (VAC), Natasa Krnic (Danubius Galaţi), Cristina Mitrache şi Raluca Băcăoanu (ambele Măgura Cisnădie).  Faţă de sezonul recent încheiat pe locul 7, au părăsit echipa Senocico ( U Cluj), Cioaric, Şerban, Safta (toate la Galaţi), Vălean (Slatina), Vizitiu şi Simion.

 

LOT HCM 2017-2018:

PORTARI: Petra Blazek, Marina Razum

Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Cristina Florica, Hermina Stoicănescu,

Interi stânga: Andreea Adespii, Ines Khuildi, Natasa Krnic

Coordonatori: Alicia Fernandez Fraga, Maria Gavrilă

Pivoţi: Sara Vukcevic, Florentina Craiu, Raluca Băcăoanu

Interi dreapta: Natallia Vasileuskaya, Andrea Beleska

Extreme dreapta: Marta Lopez Herrero, Cristina Mitrache

Antrenor principal: Aurelian Roşca

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *