În premieră pentru micuţa comună Dăeşti, situată pe malul stâng al Oltului, chiar lângă municipiul Râmnicu Vâlcea, echipa locală, Viitorul a câştigat titlul judeţean!

Deşi era cotată cu şansa a doua în iarnă, Viitorul Dăeşti şi-a fructificat la maxim stabilitatea financiară şi în play-off-ul Superligii Vâlcea,  a reuşit să întreacă pe favorita Posada Perişani.

Artizanul acestui succes pentru Dăeşti este antrenorul Cosmin Ursu, fost fotbalist în primul eşalon la U Craiova, Rocar şi Pandurii Târgu Jiu.  Pe lângă formaţia din Dăeşti, acesta pregăteşte şi juniorii clubului, dar şi o grupă de copii la Hidro. ”Este prima dată în istoria Dăeştiului când obţinem un trofeu judeţean, mai mult, am câştigat şi campionatul de juniori A1. Atuul nostru în Superligă a fost pregătirea bună, am marcat multe goluri în repriza secundă. Avem o bază frumoasă la Fedeleşoiu, avem şi stabilitate financiară asigurată de Primăria Dăeşti, nu avem salarii mari, dar banii sunt la zi, iar primarul George Popolan ne-a asigurat că va exista un buget suficient în cazul promovării. Eu cred că fotbalul trebuie jucat şi din plăcere, chiar sunt surprins că Superliga Vâlcea a adus în ultimul timp jucători din Piteşti, Motru sau Craiova. Avem un campionat bunicel, sunt câteva echipe bune şi există multe ambiţii pe teren între jucătorii acestor formaţii, chiar dacă după meci toţi suntem prieteni. Din păcate, Râmnicu Vâlcea nu mai are nicio echipă, singura care  joacă acum în oraş este Chimia 20102, care activează în al doilea eşalon din judeţ” a spus Cosmin Ursu.

În ”barajul” pentru promovarea în Liga a III-a, Viitorul Dăeşti va întâlni campioana din Olt, AS Milcov. Meciul tur se va juca la Vâlcea, pe 17 iunie (ora 18,00), returul fiind programat pe 24 iunie (17,30), în Olt. ”Am câştigat titlul judeţean, să vedem acum dacă putem să promovăm, altfel am muncit degeaba un an. Eu am promovat de două ori ca jucător cu Vâlcea în Liga a II-a, mai întâi cu Flacăra, apoi cu Rarora. Am jucat în iarnă un amical cu Milcov la Popeşti, a fost 3-3, dar fotbalul este total imprevizibil, depinde de forma de moment.  Ar fi bine să promovăm, ar avea şi copiii unde să joace după ce termină junioratul, mai vede şi lumea fotbal la Vâlcea. S-au început lucrări de modernizare şi la stadionul nostru, se mai montează o tribună, se mai măreşte terenul, se fac investiţii cu gândul la promovare” a mai spus tehnicianul celor de la Dăeşti.

Marius Vlădoi, de două ori campion!

Viitorul nu are nume sonore în lot, cei mai experimentaţi jucători fiind Bogdan Preda, Marius Vlădoi, Cătălin Moldoveanu, Laurenţiu Nicolaescu şi George Neacşu, care au evoluat la nivelul Ligii a III-a.  Liderul echipei este portarul Marius Vlădoi, care, la 46 de ani, apără ca în tinereţe, când străjuia buturile Oltchimului. ”Cred că este o performanţă ca la vârsta de 46 de ani, să câştig două titluri de campion judeţean, unul ca jucător la Viitorul Dăeşti şi unul ca antrenor la Chimia 2012, unde portar este fiul meu de 16 ani, Denis, care a jucat toate minutele!  Eu am încredere în băieţi, sunt jucători cu experienţă şi putem câştiga barajul contra celor de la Milcov. Eu o să continui, nu mă gândesc încă la retragere, când faci fotbalul cu pasiune, nu mai contează vârsta” a afirmat Marius Vlădoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *