După ce au remizat pe teren propriu în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, 0-0 cu AS Milcov, vâlcenii de la Viitorul Dăești speră să acceadă în premieră în fotbalul profesionist.

În tur, la Dăești, pe un teren mocirlos, vâlcenii s-au juca cu ocaziile, irosind și un penalty, dar speră să scape de ghinion în retur. Echipa antrenată de Cosmin Ursu va pleca de vineri de la Râmnicu Vâlcea și se va caza la o pensiune din Slatina.

Venit de la defuncta Podari la Dăești în urmă cu două luni, atacantul George Neacșu  a marcat patru goluri în Superligă și poate fi unul din atuurile vâlcenilor în disputa de sâmbătă, programată pe sinteticul din cadrul Stadionului 1 Mai din Slatina. În primul rând trebuie să marcăm, mergem la Slatina cu gândul la victorie. Suntem hotărâți să promovăm și jucătorii Dăeștiului au demonstrat și în manșa tur  că au valoare să joace în Liga a III-a. Cei care conduc echipa  din Dăești și-au respectat toate promisiunile făcute și acum noi, echipa trebuie sa dăm dovadă de tărie de caracter și sa dăm tot ce ține de noi pe teren. Nu este un dezavantaj pentru noi că se joacă pe sintetic, prima problemă va fi temperatura de la ora jocului, dar canicula va fi pentru ambele echipe” a spus George Neacșu.

Jucătorii Dăeștiului mai au un motiv de optimism, după ce în Superliga Vâlcea au jucat mult mai bine în deplasare, câștigând 15 din cele 16 meciuri!  Antrenorul vâlcenilor, Cosmin Ursu are tot lotul valid, după ce a revenit la antrenamente și fundașul Marian Chiripuș, care nu a evoluat în tur, fiind plecat la naționala de minifotbal. În plus, alți doi jucători, Schinteie și Nicolaescu au evoluat în tur cu accidentări ușoare, dar acum sunt refăcuți complet.

Vestea proastă pentru echipa Viitorul este însă condamnarea definitivă pentru trei ani cu suspendare. a primarului din Dăești, George Popolan, pronunțată joi de Curtea de Apel Pitești.  În urma deciziei, edilul  va trebui să renunțe la funcție, fapt care, pe viitor, poate pune sub semnul întrebării stabilitatea financiară a clubului din Dăești. Jucătorii au fost însă asigurați că, indiferent de situația primarului George Popolan, Viitorul Dăești va continua să fie susținut de către Consilul Local.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *