Fotbal, ”baraj” pentru promovarea în Liga a III-a, manşa retur, AS Milcov – Viitorul Dăeşti 2-0

 

După 0-0 pe  teren propriu, Viitorul Dăeşti a pierdut sâmbătă, la Slatina, returul barajului cu AS Milcov, scor 0-2 şi vâlcenii au ratat şansa de a promova în Liga a III-a.

Viitorul avea şanse reale de promovare, după 0-0 în manşa tur a barajului de promovare, disputat în mocirla de la Dăeşti. Returul s-a disputat sâmbătă, pe terenul sintetic din cadrul Stadionului 1 Mai din Slatina, pe o căldură infernală.

Echipa pregătită de Cosmin Ursu a făcut o primă repriză bună, în care a fost peste adversara sa. După doar 8 minute, Naciu s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Filipoiu, care a făcut un joc excelent. În minutul 18, Dăeştiul a avut o contră bună, Filipoiu a scăpat spre poarta adversă, dar a fost faultat la 17 metri. Deşi cel mai bun jucător al Dăeştiului, Schinteie se pregătise să bată, Nicolaescu s-a repezit el şi a şutat, dar a făcut-o foarte slab. În minutul 24 a urmat o dublă ocazie a gazdelor, mai întâi şutul înşelător al lui Precup din lovitură liberă fiind respins cu greu de Vlădoi în corner, apoi Ciurea a reluat cu capul de puţin peste poarta vâlceană. Tot Vlădoi scoate greu şutul lui Iordache, după  o acţiune a lui Fl.Marin, care a ridiculizat apărarea vâlceană. Fistogeanu a bătuit bine o lovitură liberă mult lateral, dar portarul Turuianu a scos de sub bară.  În prelungirile primei părţi, soarta promovării de putea schimba, după ce atacantul Dăeştiului, Simion  a preluat bine în careu şi a şutat, dar balonul a lovit un picior al unui apărător al gazdelor. A fost o ocazie uriaşă a vâlcenilor de a amarca şi a intra în avantaj la cabine.

După pauză, totul s-a năruit rapid. Milcov a deschis norocos scorul în minutul 47, când şutul lui Fl.Marin din 18 metri a lovit mâna lui Fistogeanu şi balonul deviat a ajuns în plasa porţii lui Vlădoi. Condusă, Dăeştiul a ieşit mai mult la joc, în căutarea golului egalizator, care o ducea în Liga a III-a. Echipa lui Cosmin Ursu nu a avut însă inspiraţie la pasa decisivă şi a măcinat în gol, fără a mai avea ocazii foarte mari. Pe final, gazdele au fost periculoase pe contraatac şi în minutul 87, Vlădoi a intervenit excelent în faţa lui Iordache. Peste numai un minut, însă, Cosma pierde balonul şi contraatacul în superioritate numerică a Milcovului este finalizat simplu de Precup. Se termină astfel 2-0 şi echipa din Olt sărbătoreşte promovarea în Liga a III-a, în timp ce Dăeştiul îşi rumegă frustrarea. Dintre jucătorii vâlceni îi remarcăm pe Schinteie, Vlădoi, Filipoiu şi Simion.

Vâlcea rămâne doar cu ?irineasa în Liga a III-a, o comună fără posibilităţi financiare de a susţine o echipă, raportat la oraşe precum Rm.Vâlcea, Horezu sau Călimăneşti. De altfel, chiar dacă promova, este greu de crezut că Dăeştiul găsea resursele financiare pentru Liga a III-a, mai ales că primarul George Poplan are probleme cu justiţia, fiind condamnat cu suspendare.

 

AS Milcov – Viitorul Dăeşti  2-0 (1-0)

Stadion sintetic 1 Mai Slatina, spectatori 700

AS Milcov: Turianu – Burcea (Rezeanu 68), Căpraru, Ciurea, Cr.Preda – Tudor, Precup, Ioniţă, Fl.Marin – Amza, Iordache (M.Ion 46). Antrenor: Ionuţ Tache

Viitorul Dăeşti: Vlădoi – Moldoveanu, Nicolaescu, Chiripuş, Fistogeanu-  Schinteie, Cosma, B.Preda (Pătrănoiu 52, M.Vlad 74), Naciu (Filipoiu 8) – Simion, G.Neacşu (Puşcatu 70). Antrenor: Cosmin Ursu

 

Gheorghe Constantin: ”Dăeştiul merită felicitări”

Fostul preşedinte al CSM Râmnicu Vâlcea şi al Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin a fost prezent la ambele jocuri de baraj dintre Dăeşti şi Millcov.  Ieşit la pensie, fostul conducător al arbitrajului românesc vine rar la meciuri şi s-a îndepărtat de fenomenul fotbalistic.

”Barajele sunt spectaculoase şi au momente de suspans, aici a fost suspans timp de trei reprize, perioadă care a fost 0-0, dar Dăeştiul a fost mai bună. În ultima repriză, au fost două greşeli ale vâlcenilor şi s-a încheiat 2-0 pentru Milcov, care astfel a promovat. Dacă Dăeştiul marca acasă, când a avut ocazii, inclusiv un penalty, dacă marca în prima repriză la Slatina, acum în mod cert aveam încă o echipă din Vâlcea în Liga a III-a” a declarat Costică Vâlcea.

De asemenea, Gheorghe Constantin a felicitat Viitorul pentru primul titlu judeţean. ”Trebuie apreciate eforturile jucătorilor de la Dăeşti, pentru că natura le-a fost potrivnică, în manşa tur a plouat şi a dezavantajat Viitorul, care trebuia să atace, acum, la Slatina a fost caniculă infernală pe un teren sintetic. Soluţia aleasă de organizatori, de a juca returul pe sintetic la această temperatură a dezavantajat clar jucătorii ambelor echipe.  Eu felicit Viitorul pentru titlul judeţean, au câştigat meritat când puţini se aşteptau să mai recupereze, este şi meritul lor, este şi reculul celor de la Perişani, care a avut o perioadă foarte slabă în acest an. Dăeştiul merită felicitări, rămâne în arhivele AJF Vâlcea cu primul titlu judeţean obţinut în sezonul 2016-2017”.

 

Condiţii de lux pentru Viitorul

Primăria Dăeşti a făcut un efort financiar şi a asigurat cazarea echipei pregătite de Cosmin Ursu în noaptea dinaintea jocului la ”Casa cu Nuc” de la Brebeni, la 6 km de Slatina. La Brebeni, jucătorii Viitorului au avut parte de condiţii de cazare şi masă de Liga I, la o pensiune cochetă, situată într-o oază de verdeaţă. De asemenea, meniul servit de jucătorii Dăeştiului la ”Casa cu Nuc” a fost recomandat prin telefon  de fostul medic al naţionalei, Pompiliu Popescu. Astfel, prin comdiţiile de cazare, dar şi prin prima consistentă de promovare promisă jucătorilor, primarul George Popolan a transmis un mesaj extrem de clar echipei, anume că îşi doreşte promovarea.

 

Schinteie părăseşte Viitorul

Cel mai tehnic jucător al Dăeştiului, Mitu Schinteie (25 ani) se gândeşte la despărţirea de Viitorul şi probabil va face pasul spre un eşalon superior. ”Am avut .şi ghinion, regretăm, că nu am reuşit să marcăm. Viaţa merge înainte, voi vedea ce îmi rezervă viitorul, probabil voi pleca la altă echipă” a spus Schinteie.  Acesta a făcut naveta de la Motru la Vâlcea, dar nu a fost la potenţial maxim în cele două jocuri de baraj, după entorsa suferită în jocul fără miză din ultima etapă a Superligii, cu Posada.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *