Conducerea clubului  de handbal HCM Rm. Vâlcea a stabilit o colaborare cu preparatorul fizic Frank Kuhn, francezul urmând a veni special pentru a testa fizic jucătoarele antrenate de Aurelian Roşca.

Francezul Frank Kuhn este unul dintre cei mai apreciaţi preparatori fizici din sportul european.  Kuhn este cunoscut în handbalul românesc, după ce a lucrat la multipla campioană Oltchim Râmnicu Vâlcea şi la prima reprezentativă feminină de handbal. Cu el în postura de preparator fizic, Oltchim a jucat o semifinală şi o finală de Liga Campionilor.

În ultima perioadă, Kuhn a fost preparatorul fizic al naţionalei masculine de baschet a Franţei, dar a colaborat şi cu echipa rusă Rostov pe Don.

”Am ajuns la un acord de colaborare cu Frank Kuhn, un specialist în pregătirea fizică, cunoscut aici din perioada Oltchim, care urmează să vină la Vâlcea pe data de 9 iulie. Frank va participa la câteva antrenamente ale echipei noastre, va testa fizic fiecare jucătoare, apoi va lăsa un program individual de pregătire pentru toate handbalistele HCM-ului. Ne dorim să asigurăm condiţii de pregătire profesionistă pentru  echipă, în perspectiva viitorului sezon al Ligii Naţionale, în care ne propunem să obţinem o calificare în cupele europene” a declarat preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru.

Până acum conducerea clubului  a anunţat nouă transferuri: Irina Glibko (HCM Roman), Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Marta Herrero Lopez, Alicia Fernandez Fraga (ambele Bera Bera), Natalia Vasileuskaya (Bekescsaba), Sara Vukcevic (VAC), Natasa Krnic (Danubius Galaţi), Cristina Mitrache şi Raluca Băcăoanu (ambele Măgura Cisnădie).Vâlcea a realizat, aşadar, un adevărat tur de forţă pe piaţa transferurilor, reuşind să aducă în această vară mai multe jucătoare de echipe naţionale.

De asemenea, pe banca tehnică a fost numit un nou antrenor principal, profesorul Aurelian Roşca, care a pregătit ultima dată pe campioana CSM Bucureşti.  În perioada următoare, după consultările cu Aurelian Roşca, conducerea clubului va anunţa şi secunzii cu care va colabora noul tehnician.

 

Reunirea, pe 6 iulie

HCM Râmnicu Vâlcea se va reuni pe data de  6 iulie, în Sala Sporturilor Traian. Primele două zile sunt dedicate predării de echipament sportiv şi vizitei medicale. Practic, şedinţele de antrenament propriu zise vor începe de luni, 10 iulie. HCM nu va efectua un cantonament şi va merge la mai multe turnee amicale, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *