Finalizarea pârtiei de schi de la Voineasa a intrat în linie dreaptă

Săptămâna trecută, mai exact pe 27 iunie, primarul comunei Voineasa, Gabriel Sebastian Năstăsescu a semnat, alături de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, contractul de finanţare pentru continuarea lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de agrement, staţiunea Voineasa”, proiect pentru finalizarea căruia Ministerul de Resort a alocat pe 25 mai 2017 suma de 15 milioane de lei.

 

Până în toamnă, pârtia de schi de la Voineasa ar putea fi finalizată

Primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu spune că atât constructorul, cât şi administraţia locală este pregătită pentru reluarea lucrărilor şi că, dacă vremea va permite, speră ca lucrările rămase de executat să fie finalizate până la data de 30 septembrie 2017: „Ni s-a alocat suma de 15 milioane de lei, necesari construirii parcării şi parcării supraterane, precum şi zidului de acces din DN7 către domeniul schiabil. Mai este de finalizat restaurantul şi sunt alte câteva mici lucrări de executat. Sperăm să reuşim să finalizăm această problemă, a parcărilor din zona pârtiei şi să nu mai fie nevoiţi turiştii să meargă câte 3-4 kilometri pe picioare, cu schiurile în spate. Sperăm ca, până la 30 septembrie 2017 să finalizăm această lucrare. Depinde foarte mult şi de timp, dacă vremea ne este favorabilă. Firma constructoare este pregătită pentru începerea lucrărilor, iar ca procedura mai trebuia să semnăm contractul de finanţare, înainte de a ne apuca, efectiv, de lucrări”, a spus primarul staţiunii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

 

Constantin Rădulescu: „Finalizarea Transalpina Ski Resort este o certitudine!”

Cel care a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru finalizarea lucrărilor la pârtia de schi de la Voineasa a fost preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu: „Finalizarea Transalpina Ski Resort este o certitudine! Domnul primar a semnat, astăzi (n. red-27 iunie), ordinul pentru începerea lucrărilor, ceea ce mă bucură foarte mult, fiindcă asta înseamnă că lucrurile se mişcă destul de repede, şi în sensul în care trebuie. Sunt convins că domnul Gabriel Năstăsescu, în condiţiile legii, se va implica personal în supravegherea constructorului, astfel încât ritmul de lucru să fie alert, iar lucrările de calitate. Finalizarea acestui proiect înseamnă pentru Voineasa nu numai finalizarea pârtiei de schi, ci şi un mare pas spre revigorarea acestei superbe staţiuni, a cărei strălucire ar putea fi redată prin investiţiile care, cu siguranţă, vor fi atrase în zonă. Felicitări domnului primar pentru reuşită!”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

După 7 ani, pârtia de schi va fi, în sfârşit, finalizată

Construcţia pârtiei de schi de la Voineasa a început în anul 2010, în perioada în care ministru al Turismului a fost Elena Udrea. Proiectul are o valoare de peste 35 de milioane de euro, iar în acest moment este finalizat în proporţie de 92%. Din 2012 şi până la sfârşitul anului 2014 Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru Transalpina Ski Resort, fapt care a dus la acţionarea în instanţă de către firma constructoare. O dată cu venirea Guvernului Ponta au fost repartizaţi şi primii bani la Voineasa, dar nu suficienţi pentru ca lucrarea să fie finalizată. În luna septembrie a anului trecut, Guvernul Cioloş a alocat fonduri pentru finalizarea pârtiei, dar vremea nu permitea constructorului să termine lucrarea. Cei 150 de miliarde de lei vechi au ajuns şi în 2017 în conturile primăriei şi, în sfârşit, investiţia de la Obârşia Lotrului va fi finalizată. Pentru ca proiectul să fie terminat, constructorul ar mai trebui să amenajeze doar parcarea de la baza pârtiei, un zid de sprijin şi un restaurant.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *