Maria Ciobanu, declarată cetăţean de onoare al comunei Roşiile

Pentru prima dată, Primăria localităţii Roşiile a organizat „Ziua Comunei”, eveniment cultural şi artistic care se va sărbători, în fiecare an de acum înainte, de Sfinţii Petru şi Pavel. Momentul care a marcat evenimentul de anul acesta a fost desemnarea ca cetăţean de onoare al localităţii, prima distincţie oferită de Primăria Roşiile, interpretei de muzică populară Maria Ciobanu. Originară din Roşiile, Maria Ciobanu a bifat peste 60 de ani de activitate muzicală, fiind distinsă de două ori cu discul de aur: „Vreau să vă spun că m-a iubit Dumnezeu şi a făcut posibil ca, în curând, să împlinesc vârsta de 80 de ani. Mulţumesc domnului primar că mi-a oferit prilejul să mă întâlnesc cu dumneavoastră în această zi frumoasă. Vă mulţumesc tuturor pentru preţuire şi vă asigur de tot respectul şi admiraţia mea”, a declarat interpreta Maria Ciobanu.

 

„Ciocârlia muzicii populare romaneşti”, primul titlu din istoria localităţii

Autorităţile conduse de primarul Doru Diaconu s-au gândit să i se recunoască meritele şi în localitatea natală şi i-au oferit titlul de cetăţean de onoare al localităţii Roşiile, prima distincţie de acest gen oferită în istoria localităţii: „Îi înmânăm şi diploma de cetăţean de onoare pe care domnia sa să o privească şi să-şi amintească în fiecare zi că noi, toţi locuitorii comunei Roşiile, o iubim şi o aşteptăm de fiecare dată cu drag, să se întoarcă acasă”, a spus primarul Doru Diaconu. Prezent la Ziua Comunei, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a vorbit la superlativ despre interpreta de muzică populară, considerată „Ciocârlia muzicii populare romaneşti”, oferindu-i în semn de preţuire şi apreciere o diplomă de excelenţă pentru prestigioasa şi bogata sa activitate, precum şi pentru contribuţia la promovarea folclorului şi culturii populare tradiţionale româneşti în ţară şi peste hotare.

Printre invitaţii de seamă la sărbătoarea localităţii s-au aflat şi reprezentanţii judeţului, politicieni, consilieri locali şi judeţeni, care au felicitat administraţia locală pentru ideea organizării unui astfel de eveniment. Pe tot parcursul zilei au avut loc o serie de competiţii menite să-i bucure pe copiii din localităţile prezente la eveniment şi să-i antreneze în diverse activităţi artistice şi întreceri sportive. Echipele câştigătoare au fost premiate cu diplome şi premii, iar toţi cei prezenţi s-au putut bucura de un spectacol folcloric susţinut de Ionuţ şi Doinita Dolănescu, alături, bineînţeles, de iubita interpretă Maria Ciobanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *