Emisarii cunoscutului om de afaceri gorjean Nicolae Sarcină au ajuns vineri la Şirineasa, unde au discutat cu primarul Ion Streinu preluarea clubului de Liga a III-a.

Singura reprezentantă a judeţului Vâlcea în fotbalul profesionist, ACS Şirineasa este în colaps financiar, cu restanţe de cinci luni la jucători şi fără nicio şansă de a se înscrie în sezonul viitor la acelaşi nivel. Realizând că nu are posibilităţi financiare pentru a susţine echipa la Liga a III-a, edilul Ion Streinu a mers în ultimele săptămâni pe singura soluţie viabilă, anume cedarea echipei către un sponsor privat.

Cel mai interesat de preluarea echipei s-a dovedit a fi cel mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină (40 ani), ai cărui reprezentaţi au fost deja de trei ori la Şirineasa, pentru a discuta preluarea clubului. Fostul conducător al echipei Pandurii, Eugen Pîrvulescu a fost de două ori în micuţa comună vâlceană, pentru a negocia tranzacţia.

Vineri, trei maşini pline cu reprezentaţi ai patronului Nicolae Sarcină, printre care şi avocaţi, au descins la Şirineasa.  Jucătorii echipei au fost şi ei chemaţi la stadion pentru a discuta faţă în faţă cu potenţialul investitor. Gorjenii de la ”Succes Nic Com”  i-au informat pe jucătorii lui Gabi Mangalagiu de intenţia de a prelua clubul şi i-au asigurat că vor discuta cu fiecare în parte, care va dori să continue. Gorjenii intenţionau să semneze chiar vineri actele de preluare şi să dea bani jucătorilor, dar acest lucru nu s-a putut, deoarece membrii fondatori ai clubului, care trebuiau să iscălească tranzacţia, erau plecaţi. Astfel, a rămas stabilit că actele de preluare a clubului se vor semna marţi, moment în care firma Succes va vira în conturile clubului o sumă de bani, circa 20 mii euro, care va fi folosită pentru plata salariilor restante şi a achitării împrumuturilor personale, cu care s-a plătit competiţia.

Cel mai probabil, gorjenii vor negocia în parte cu fiecare jucător care are contract de profesionist, pentru a stinge eventualele litigii. Astfel, după ce va ajunge la un acord cu jucătorii, Nicu Sarcină are asigurat un loc la Liga a III-a şi va decide ce va face în continuare cu clubul. Cu siguranţă, prima intenţie a cunoscutului om de afaceri a fost să mute echipa la Târgu Jiu, unde, în colaborare cu autorităţile locale, să o redenumească Pandurii, în locul actualei echipe, care este aproape de faliment. Cum termenul limită al FRF pentru  schimbarea de CIS-ul şi de denumirea cluburilor a expirat, planul celor de la Succes Nic Com s-ar putea modifica şi echipa ar putea rămâne să joace la Şirineasa până la iarnă sau până în vara viitoare, când se pot face aceste modificări. Indiferent de situaţie, pare clar că dacă firma Succes va prelua echipa, planul este de a o muta la Târgu Jiu. Cum afaceriştii gorjeni negociază şi preluarea unui loc de Liga a II-a cu Suceava şi Clinceni, cel mai probabil Şirineasa va fi folosită ca ”satelit” şi va avea în componenţă mulţi juniori.

Dacă Şirineasa va fi mutată, judeţul Vâlcea rămâne fără nicio echipă în primele trei ligi, situaţie care se mai întâlneşte doar la Vaslui, Bistriţa Năsăud şi Mehedinţi. De asemenea, Rm.Vâlcea este al treilea oras din ţară ca număr de locuitori fără echipă în primele trei eşaloane, după Braşov (unde echipa este ca şi desfiinţată) şi Baia Mare.

 

Nicolae Sarcină, cel mai bogat gorjean

Nicolae Sarcină, patronul firmei Succes Nic Com, care are peste 10.000 de angajaţi. Compania are un lanţ de 124 de magazine în judeţele Gorj, Hunedoara, Constanţa şi Bucureşti, precum şi activităţi în diferite domenii: panificaţie, transporturi, alimentaţie publică, construcţii, prestării servicii, benzinării. Succes Nic Com este în însolvenţă şi procesul este în derulare la Tribunal. Omul de afaceri gorjean a negociat luna trecută şi ncu Juventus Bucureşti, intenţionând să preia clubul, dar nu a ajuns la un acord.

 

Streinu: ”Singuri, nu putem ţine echipa”

Primarul din Şirineasa, Ion Streinu a realizat până la urmă că nu poate susţine echipa doar cu Consiliul Local, care, în acest an, nu a virat niciun ban către club ”De unul singur, nu pot să susţin o echipă în Liga a III-a, avem restanţe la salarii, iar sponsorii care au promis sprijin, nu s-au ţinut de cuvânt. Sunt dispus la orice fel de colaborare legală pentru susţinerea acestui club, singurul din judeţ care ne mai reprezintă pe harta fotbalului naţional. Nu o să mă opun vânzarii, atâta timp cat nimeni nu este interesat de soarta echipei” a anunţat primarul din Şirineasa, Ion Streinu. Acesta a mai afirmat că, în cazul în care echipa este mutată. Va forma o altă formaţie la Şirineasa, pe care o va înscrie la Superligă.

 

Vasilichia a rămas dezamăgit

Mirel Vasilichia anunţase săptămâna trecută că a ajuns la un acord cu primarul Ion Streinu pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al clubului. Omul de afaceri vâlcean a întârziat însă să ajungă cu banii la Şirineasa, pentru a definitiva tranzacţia, iar edilul din localitate s-a reorientat rapid, spre afaceriştii din Gorj. ”Stabilism cu primarul să preiau echipa, vroiam să dau şi din restanţe la jucători, aveam planuri mari cu Şirineasa. Se pare însă că primarul s-a răzgândit şi vrea să cedeze altora echipa. Voi vedea ce ne rezervă viitorul, este însă clar că eu nu mutam echipa din localitate” a spus Mirel Vasilichia.

 

Marinescu: ”Noi aşteptăm banii restanţi”

Unul dintre jucătorii vechi de la ACS Şirineasa, Octavian Marinescu spune că jucătorii sunt interesaţi în special de a îşi recupera restanţele de la club, mai ales că au muncit degeaba în acest an. ”Noi, jucătorii, am fost chemaţi să discutăm cu cei de la Gorj, oamenii păreau foarte interesaţi să preia echipa. Decât să intre echipa în faliment, mai bine se vinde şi astfel ne mai recuperăm şi noi din salarii. Apoi, vom vedea, dacă noul patron ne sună să ne propună să continuăm la echipă, vom discuta, dacă nu, ne căutăm alte echipe. Eu am jucat şi accidentat, am venit la fiecare antrenament, e normal ca cei care au rămas până la final şi au salvat echipa de la retrogradare, să aibă prioritate la restanţe. Nu ne interesează cine preia echipa, important este să ne primim restanţele” a declarat Octavian Marinescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *