Nicolae Sarcină a preluat ACS Șirineasa

Așa cum v-am anunțat încă din ediția tipărită de luni, cunoscutul om de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a preluat miercuri singurul club de fotbal profesionist din județul Vâlcea, echipa ASC Șirineasa, care activează în Liga a III-a.

Nicolae Sarcină a condus discuțiile și miercuri s-au semnat actele prin care ACS Șirineasa are acum trei acționari noi, reprezentanții firmei Succes Nic Com, care i-au înlocuit pe membrii fondatori ai clubului.

Având restanțe de peste cinci luni, jucătorii și antrenorul Gabi Mangalagiu și-au primit ieri circa jumătate din banii pe care îi aveau de încasat și au semnat că renunță la restul sumei, noii investitori fiind astfel asigurați că  nu se mai ajunge la litigii la FRF. Cu siguranță, după ce au tatonat mai multe piste,  preluarea echipei Șirineasa pentru circa 20 mii euro, a fost cea mai avantajoasă afacere pentru gorjeni, care au și fost amuzați de salariile infime ale jucătorilor vâlceni.

Fostul conducător al echipei Pandurii, Eugen Pîrvulescu a fost și el ieri  în micuța comună vâlceană și este conducătorul clubului. Gorjenii au oscilat între varianta  de a  muta echipa de pe acum la Târgu Jiu, sau din iarnă, fără a anunța ceva concret, pentru că acum nu mai pot schimba CIS-ul și denumirea clubului. De asemenea, rămâne de văzut ce va decide Eugen Pîrvulescu în privința lotului actual și a antrenorului Gabi Mangalagiu și câți dintre aceștia vor fi opriți la echipă.

Afaceriștii gorjeni au anunțat  că sunt în negocieri avansate pentru preluarea unui loc de Liga a II-a de la Suceava, urmând să mute și respectivul club la Târgu Jiu, cu obiectiv promovarea în primul eșalon. Tot obiectiv promovare, dar în eșalonul secund, ar putea avea și Șirineasa în sezonul viitor, dacă Succes Nic Com nu va prelua echipa din Suceava, unde sunt litigii multe cu foștii jucători. Cel mai probabil, Nicolae Sarcină a preluat Șirineasa ca variată de rezervă, dacă nu va putea prelua un club  de Liga a II-a.

Altfel, actualii componenți ai echipei Șirineasa vor juca marțea viitoare un amical cu FC Argeș, echipă aflată în cantonament la Băile Govora, iar noii investitori și-au anunțat prezența, pentru a evalua lotul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *