Într-un joc amical disputat vineri la Dăeşti, Viitorul a învins cu 1-0 pe ACS Şirineasa, echipa de Liga a III-a preluată recent de gorjeanul Nicolae Sarcină.

Campioana Vâlcii, Viitorul Dăeşti şi singura reprezentantă a judeţului în fotbalul profesionist s-au întâlnit vineri, într-un test disputat la baza sportivă de la Fedeleşoiu.

Echipa gazdă, pregătită de Cosmin Ursu a luat-o de la capăt după ratarea promovării în Liga a III-a, dar a rămas momentan fără câţiva jucători decisivi în sezonul trecut, precum Schineie, Naciu şi Simion.  În schimb, a adus patru jucători de la Posada, pe Bunescu, Stanciu, Paşoi şi D.Geantă.

ACS Şirineasa s-a prezentat cu lotul care a ţinut steagul sus şi a reuşit menţinerea în Liga a III-a. Jucătorii lui Gabi Mangalagiu aşteaptă însă să îşi afle soarta după ce echipa a fost preluată de cunoscutul om de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Cum Şirineasa nu aveav portar, între buturile oaspeţilor a intrat fostul goalkeper al CSM-ului, Dragoş Geantă, aflat acum în pregătiri cu Dăeştiul.

Partida de la Dăeşti a fost destul de echilibrată, oaspeţii având un plus în prima parte.  Şirineasa a ratat o ocazie imensă în prima parte, după un contraatac, când pasa lui L.Săraru l-a lăsat cu poarta goală pe Al.Chiripuş, dar şutul acestuia a trecut peste! Şirineasa a mai avut o ocazie bună, creată de acelaşi Leo Săraru, care l-a lansat pe Constantinescu, dar lobul acestuia a trecut peste.

În partea secundă a fost rândul gazdelor să fie mai active. Viitorul a obţinut un penalty în minutul 57 după intervenţia în careu a lui Mocioacă, dar şutul lui George Neacşu a fost blocat de portarul de împrumut, Dragoş Geantă.  Până la urmă, gazdele au reuşit să marcheze golul victoriei în minutul 73, când Tănăsescu a sprintat dintre cei trei apărători ai oaspeţilor, a şutat din alunecare şi l-a învins pe Dragoş Geantă.  Astfel, trupa lui Cosmin Ursu arată ca una din favoritele la lupta pentru titlul judeţean şi în sezonul viitor, când se va bate cu Horezu.

În schimb, jucătorii de ACS Şirineasa au ratat prima ocazie de a îşi impresiona noul patron, Nicolae Sarcină. Tehnicianul Gabi Mangalagiu şi elevii acestuia aşteaptă să afle de la noul sponsor care va fi destinaţia echipei şi câţi dintre ei vor fi păstraţi pentru viitorul sezon. Cu siguranţă, nu prea mulţi dintre ei vor avea şansa să rămână, patronul Nicolae Sarcină anunţând că are în intenţie promovarea, indiferent unde va duce echipa.

 

Nicolae Sarcină, vip la Dăeşti

Cel mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină a ajuns vineri la terenul de la Dăeşti, puţin după startul partidei amicale, fiind însoţit de câţiva apropiaţi, printre care şi ginerele său. Nicolae Sarcină a urmărit meciul alături de fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin şi de fostul primar din Dăeşti, George Popolan.

La finalul jocului, noul patron al ACS Şirineasa a fost la o masă, alături de jucătorii celor două echipe. ”Vrem să facem o echipă bună, vom vedea unde vom juca, este şi judeţul Vâlcea o soluţie. Nu îmi vine să cred că nu aveţi echipă la Vâlcea, sunt oameni care pot susţine un club. Eu sunt sponsorul echipei, dar nu decid numai eu, nu am luat încă o hotărâre” a spus acesta. Iniţial, Sarcină a negociat intens pentru preluarea unui loc de Liga a II-a de la Suceava şi Clinceni, dar, cum tratativele nu s-au concretizat, a început să îşi îndrepte atenţia spre Şirineasa, pe care vrea să o promoveze.

Este clar că omul de afaceri a preluat echipa cu gândul să o mute în Gorj,  prima sa opţiune fiind Târgu Cărbuneşti, deoarece la Târgu Jiu nu are unde juca până la construcţia noului stadion. Totuşi, mutată la Gorj, echipa ar fi repartizată în seria a IV-a, alături de o forţă precum Reşiţa. În schimb, rămasă la Vâlcea, în Seria a III-a, ar avea culoar lejer spre promovare.

O decizie clară în privinţa viitorului nume al echipei, cel mai probabil Energeticianul şi locaţia unde va juca va fi luată în zilele următoare, în discuţii fiind şi variantele Dăeşti şi Zăvoi.  Prioritate ar fi şi numirea unui antrenor principal, mai ales că acum cu greu se mai pot găsi jucători buni.

Sarcină este cel mai bogat gorjean, averea sa fiind cotată la circa 55 milioane de euro şi  având peste 22 mii de angajaţi! Firma sa, Succes Nic Com este bazată pe produse alimentare, dar este în insolvenţă de câţiva ani. A mai dezvoltat sub acest brand şi afaceri în domeniul comerţului cu carburanţi, în panificaţie şi în prelucrarea lemnului.

 

Viitorul Dăeşti – ACS Şirineasa 1-0 (0-0)

A marcat: Tănăsescu min 73

Viitorul Dăeşti: Vlădoi – Moldoveanu, M.Chiripuş, Nicolaescu, Fistogeanu – Cosma, Bucei, Pătularu, Filipoiu – Neacşu, Puşcatu. Au mai jucat: Stanciu, Vlad, Tănăsescu, Paşoi, Bunescu. Antrenor. Cosmin Ursu.

ACS Şirineasa: D.Geantă – I.Săraru, Lăzărescu, Tănasie, Tisoaica – Marinescu – Al.Chiripuş, Ciocotoiu, Horumbă, L.Săraru – D.Preda. Au mai jucat: Constantinescu, B.Popescu, Mocioacă. Antrenor: Gabi Mangalagiu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *