Şirineasa se mută în Zăvoi!

Noul sponsor al ACS Şirineasa, gorjeanul Nicolae Sarcină a fost vineri la Primăria Rm.Vâlcea şi a discutat cu edilul Mircia Gutău varianta ca echipa să joace în Zăvoi.

Sponsorul echipei ACS Şirineasa, Nicolae Sarcină este foarte aproape de a muta echipa pe Stadionul Municipal din Zăvoi. După ce a negociat fără succes preluarea unui club de Liga a II-a, cunoscutul om de afaceri gorjean şi-a îndreptat în ultimul timp atenţia spre ACS Şirineasa, echipă pe care doreşte să o promoveze în sezonul viitor.

Deşi Nicolae Sarcină s-a înţeles în mare măsură vineri cu primarul Mircia Gutău, discuţiile vor fi reluate luni, când se va discuta şi tariful pentru darea în folosinţă de către Consiliul Local a bazei sportive din Zăvoi. Probabil se va discuta şi posibilitatea cazării jucătorilor la minihotelul de la stadion. În plus, Nicolae Sarcină pare dispus să investească şi pentru renovarea vestiarelor.  Varianta de rezervă a noilor investitori de la Şirineasa rămâne baza sportivă de la Dăeşti, unde au primit deja acceptul de a evolua în sezonul viitor.

Până atunci, pentru gorjeni, prioritatea este desemnarea locaţiei unde echipa se va antrena şi va juca meciurile oficiale, găsirea unui antrenor şi a unui lot capabil să obţină promovarea. În mod normal, echipa va rămâne în Seria a III-a, acolo unde nu se întrevede nicio forţă capabilă de promovare, însă există riscul ca FRF să trimită în aceeaşi serie pe Petrolul Ploieşti, una din forţele din acest eşalon.  De asemenea, nou promovata Voinţa Săelele (Teleorman) este şi ea o echipă de luat în seamă, mai ales că vrea să îl aducă antrenor pe Mirel Rădoi!

Tehnicianul vizat în primă instanţă de Nicolae Sarcină la Şirineasa, Ştefan Nanu a refuzat vineri oferta, preferând să se axeze pe proiectul de la SCM, clubul de juniori înfiinţat de Primăria Rm.Vâlcea. Astfel, conducerea clubului este nevoită să se reorienteze şi să caute alt antrenor.  Tehnicianul care a condus sezonul trecut echipa, Gabi Mangalagiu va rămâne în postura de secund şi are misiunea să propună jucători din vechiul lot, care pot face faţă cerinţelor noului proiect.

Magnatul firmei Succes a înscris echipa la FRF tot pe vechea denumire, ACS Şirineasa, dar la Judecătoria Vâlcea  a depus cerere pentru schimbarea denumirii în Energeticianul Târgu Jiu. În momentul în care va ieşi decizia judecătorească pentru Energeticianul, Nicu Sarcină va face cerere şi la FRF pentru modificarea denumirii. Cu siguranţă, dacă va obţine promovarea, din sezonul viitor echipa se va muta pe noul stadion de la Târgu Jiu, obiectivul mangnatului gorjean fiind de a duce acolo clubul, unde ar fi sprijinit de autorităţile locale, Pandurii fiind în pragul falimentului.

Echipa se va reuni probabil în această săptămână, însă nu a fost fixată ziua şi locaţia.

 

Trei transferuri pentru Şirineasa

Trei jucători cu experienţă în eşalonul secund au semnat zilele trecute cu ACS Şirineasa. Aceştia sunt mijlocaşii de bandă Octavian Vasile, Leonard Manole şi fundaşul de bandă Marian Anghelina, care au semnat deja contractele.  Manole şi Anghelina au evoluat sezonul trecut pentru SCM Piteşti, în timp ce vâlceanul Octavian Vasile a fost la Sportul Snagov, după ce mulţi ani a jucat în Zăvoi.

Leonard Manole speră să pună umărul la promovarea echipei. ”Mai mă sunaseră câteva echipe, printre care şi Snagov, dar nu vroiam să mai plec departe de casă. Sper să fie bine şi să promovăm, dacă nu semnam aici, mergeam să dau probe în Germania” a spus Manole. Cu siguranţă, transferurile vor continua în zilele acestea, patronii gorjeni fiind decişi să încropească un lot care să obţină promovarea.

 

Pârvu şi Iordache vin şi ei la Şirineasa

Doi mijlocaşi originari din Râmnicu Vâlcea, Florian Pârvu şi Lucian Iordache semnaseră iniţial cu echipa de Superligă Flacăra Horezu, dar şi-au reziliat sâmbătă acordul, pentru a putea iscăli zilele viitoare cu echipa lui Nicolae Sarcină, ACS Şirineasa. ”Le mulţumesc oficialilor de la Horezu pentru încrederea acordată, dar faptul că se face echipă în Vâlcea de Liga a III-a m-a făcut să mă răzgândesc. Am vorbit cu Adi Popa şi i-am spus de oferta propusă de domnul Sarcină, iar el m-a înţeles perfect. Eu pentru Adi Popa mersesem la Horezu şi sunt convins că Flacăra va promova la pas, se face o pregătire foarte bună acolo” a anunţat Florian Pârvu.

 

Chiripuş şi Horumbă, în probe la Cugir

Doi dintre juniorii care au jucat sezonul trecut meci de meci la Şirineasa, Alexandru Chiripuş şi Raul Horumbă au ajuns zilele trecute la echipa de Liga a III-a, Metalurgistul Cugir. Cei doi juniori aparţin de CSM, club aflat în pragul falimentului. Fostul manager al clubului, Lucian Munteanu i-a direcţionat către Cugir, mai ales că noul sponsor de la Şirineasa întârzâie să anunţe pe cine din vechiul lot va conta în sezonul următor.

 

Gheorghe Constantin caută jucători

Fostul şef al CCA, omul de fotbal Gheorghe Constantin coordonează de două săptămâni activitatea de la ACS Şirineasa. Costică Vâlcea este sfătuitorul sponsorului Nicolae Sarcină şi încearcă să încropească în aceste zile un lot cu care se poate obţine promovarea. ”Eu am mare încredere în Gheorghe Constantin, dânsul are o mare experienţă în fotbal şi se pricepe foarte bine. Am lăsat pe mâna lui problema alcătuirii lotului, am toată încrederea în el” a spus Nicolae Sarcină.  În sezonul trecut, Costică Vâlcea a ajutat cu sfaturi formaţia de Superligă Viitorul Dăeşti, care a ratat promovarea la baraj.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *