HCM Rm.Vâlcea a participat la finele săptămânii trecute la Cupa Danubius 2017, acolo unde a învins Galaţiul şi a pierdut cu Brăila.

Echipa antrenată de Aurelian Roşca a disputat vineri şi sâmbătă două amicale, cu Dunărea Brăila şi Danubius Galaţi. O altă echipă de Ligă Naţională, Unirea Slobozia, deşi confirmase prezenţa, nu s-a mai prezentat la turneu. Cum este vorba doar de startul pregătirilor şi antrenorul Aurelian Roşca caută în principal să omogenizeze relaţiile de joc, rezultatele nu sunt relevante.

Vineri, în primul joc, pe o căldură sufocantă, Vâlcea a cedat, scor 17-23 în disputa cu Dunărea Brăila, echipă calificată în cupele europene. Cele două echipe au schimbat în această vară aproape tot lotul, dar rezultatul nu este unul relevant, fiind vorba de meciuri de pregătire.  Sâmbătă, în al doilea joc disputat la triunghiular, HCM a trecut lejer de echipa gazdă, Danubius Galaţi, scor 24-17.  La turneul de la Galaţi a debutat la HCM extrema dreapta Alexandra Badea, care a ajuns zilele trecute la Vâlcea, după ce a participat cu naţionala de tineret la Campionatul European Under 19 din Slovenia. ”Eu am vrut să vin la Vâlcea de anul trecut, mai ales că ştiu că este o echipă foarte bună, îmi pare rău că nu s-a rezolvat transferul de atunci. Sunt foarte mândră că am ajuns la HCM şi mă bucur că voi debuta aici în Liga Naţională. Sunt ca într-o familie aici, am avut ceva emoţii, dar fetele m-au integrat rapid în echipă” a declarat jucătoarea de mână stângă, care este considerată de preşedintele Petre Berbecaru ca fiind urmaşa Adei Nechita.

În lotul vâlcean au fost şi câteva absenţe, cauzate de accidentări mai vechi. Astfel, spaniola Marta Lopez este se pregăteşte încă separat după o accidentare la gleznă,  Flori Craiu a stat două săptămâni după o lovitură la umăr, dar cele două jucătoare vor  reintra din aceste zile la şedinţele de pregătire normale. Cealaltă iberică din lot, centrul Alicia Fraga a ajuns săptămâna trecută la Vâlcea şi mai are circa două luni de recuperare după o operaţie de ligamente suferită în urmă cu cinci luni. Cel mai probabil, Fraga va fi pe teren din luna octombrie. De asemenea, Ana Maria Tănasie se pregăteşte şi ea separat, după operaţia la ligamente suferită în iarnă.

Pentru HCM urmează turneul de pregătire de la Zalău, în perioada 18-19 august, acolo unde echipa vâlceană are programate trei jocuri. Astfel, vineri, Vâlcea va juca cu Kisvardar (Ungaria) şi cu HC Zalău, iar sâmbătă cu Bekescsaba (Ungaria).

Prima etapă din Liga Naţională este programată pe data de 6 septembrie, când HCM va juca la Braşov, contra Coronei.  Primul joc oficial din noul sezon în Sala Traian va fi pe 9 septembrie, când HCM va întâlni pe SCM Craiova

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *