Spitalul Judeţean Vâlcea va primi aparatură modernă.
  • Preşedintele Constantin Rădulescu vrea ca personalul medical să-şi schimbe atitudinea faţă de pacient

 

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean şi reprezentanţii Spitalului Judeţean Vâlcea au primit o veste bună, aceea că a fost alocată suma de 64 de miliarde de lei vechi pentru dotarea cu aparatură nouă şi implementarea unui sistem modern la Secţia de Radiologie şi Imagistică din cadrul SJU Vâlcea. Asta în condiţiile în care, nu mai departe de zilele trecute, la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, precum şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean a fost adusă aparatură modernă, de calitate şi sigură.

 

O relaţie mai bună cu pacientul

În paralel cu implementarea investiţiilor finanţate de Consiliul Judeţean sau cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean este preocupată de schimbarea atitudinii cadrelor medicale în relaţia cu pacientul. În opinia preşedintelui CJ Vâlcea, personalul medical de la Vâlcea are parte acum de confort la locul de muncă, prin modernizarea spitalului şi dotarea acestuia cu aparatură modernă, motiv pentru care ar trebui să acorde o mai mare atenţie atunci când sunt trataţi pacienţii:

„La Spitalul Judeţean Vâlcea sunt multe provocări, plecând de la atitudinea personalului, la care trebuie să mai lucrăm, şi îi asigur pe vâlceni că vom lucra la schimbarea atitudinii personalului medical din spital, şi până la provocările zilnice cu care se confruntă angajaţii spitalului, pentru că personalul medical este supus unor presiuni extreme. Cu toate acestea, încercăm şi voi avea grijă ca lucrurile din spital să se schimbe, şi să înţeleagă toată lumea că pacientul trebuie primit foarte bine şi tratat în condiţii corespunzătoare, pentru că avem cel mai modern spital din zona Olteniei. Şi atunci, dacă tot avem personal şi avem şi spaţii corespunzătoare, trebuie ca atitudinea să fie corespunzătoare”, a declarant preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Cinci aparate de radiologie şi patru ecografe vor ajunge la Spitalul Judeţean

Preşedintele Constantin Rădulescu a mai afirmat că, în urma demersurilor făcute de instituţia pe care o reprezintă atât anul trecut, cât şi anul acesta, Guvernul PSD s-a ţinut de cuvânt şi a alocat fonduri pentru dotarea SJU Vâlcea: „În ultima perioadă, în urma demersurilor pe care le-am făcut, a venit foarte mult aparatură medicală la Spitalul Judeţean Vâlcea. Deşi avem aparatura de radiologie de vreo nouă ani, astăzi am primit vestea că la Spitalul Judeţean Vâlcea a fost alocaţi 64 de miliarde de lei vechi, care vor intra în echipament de specialitate pentru radiologie imagistică. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea a cinci aparate de radiologie digitală de ultimă generaţie şi patru ecografe de ultimă generaţie, două dintre ele urmând să fie duse la maternitate. Cu această ocazie va fi implementat în spital un sistem de conectare a tuturor aparatelor de imagistică (PAX), un sistem de interconectare care va permite tuturor medicilor din orice colţ al lumii să primească şi să acceseze informaţii despre un pacient care a făcut investigaţii specifice radiologice la Spitalul Judeţean Vâlcea” – a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Acesta a reamintit faptul că programul de guvernare al PSD este unul de succes, care se respectă şi îi asigură pe vâlceni că unitatea spitalicească din Vâlcea va mai primi şi altă aparatură modernă, pentru ca pacienţii să aibă parte de un tratament la standarde europene. Reamintim că, în urmă cu doar un an s-au finalizat lucrările de modernizare la Spitalul Judeţean Vâlcea, un proiect european cu o valoare de 17 milioane de euro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *