HCM Rm.Vâlcea a participat la finele săptămânii trecute la Cupa Consilului Judeţean Sălaj, unde a acumulat două victorii din trei partide de verificare.

La turneul de la Zalău îşi mai anunţase prezenţa şi o a doua echipă maghiară de prim eşalon, Bekescsaba, care a renunţat în ultimul moment. Pentru a nu perturba programul anunţat iniţial, organziatorii au decis ca în locul celor de la NKSE Bekescsaba să fie luat de a doua echipă a Zalăului.  Roş-albastrele au obţinut două victorii, cu Kisvardai (Ungaria) şi HC Zalău II şi a pierdut meciul cu HC Zalău I. La acest turneu, antrenorul principal Aurelian Roşca a rulat tot lotul, pentru a da şansa tuturor jucătoarelor să se afirme.

Vineri dimineaţă, în primul joc disputat în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău, HCM a învins pe Kisvardai KC (prima ligă din Ungaria), scor 29-26 (14-13). Vineri seara, echipa pregătită de Aurelian Roşca a disputat al doilea joc, contra formaţiei HC Zalău I, cedat cu scorul de 21-25 (11-9). Sâmbătă dimineaţa, în ultimul joc de la Cupa Consiliului Judeţean Sălaj, Vâlcea a câştigat jocul cu HC Zalău II, scor 35-27.  Organizatorii nu au întocmit un clasament şi nu au acordat premii individuale.

În lotul vâlcean au fost şi câteva absenţe, cauzate de accidentări. Astfel, spaniola Alicia Fraga mai are circa două luni de recuperare după o operaţie de ligamente suferită în urmă cu cinci luni şi va fi pe teren probabil din luna octombrie. De asemenea, extrema stânga Ana Maria Tănasie se pregăteşte şi ea separat, după operaţia la ligamente suferită în iarnă. De asemena, Maria Gavrilă şi Natasa Krnici sunt uşor accidentate şi au fost lăsate acasă, pentru a fi menajate, însă ele vor reintra din zilele următoare în programul echipei.  În schimb, au revenit pe teren Flori Craiu şi Marta Lopez, care au reintrat după accidentări care le-au ţinut pe tuşă în ultima perioadă.

Preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru este mulţumit de evoluţia echipei în turneul de la Zalău. ”A fot un turneu bun de pregătire, în care echipa noastră a confirmat că e pe un drum bun. Antrenorii încep să îşi configureze formula de bază şi variante, sunt şi câteva jucătoare în creştere evidentă şi s-au remarcat, precum Petra Blazek, Cristina Florica, Andreea Adespii sau Irina Glibko. De asemenea, a fost un prilej de a o încadra în echipă pe Marta Lopez, iberica este la primul turneu alături de noi  şi demonstrează că este valoroasă, trebuie adusă cu pregătirea la nivelul celorlalte, dar ne punem baza în ea. Cred că toate jucătoare au fost în creştere la jocurile de la Zalău, este îmbucurăror că pivoţii sunt în ascensiune, aici trebuie să  o reintregrăm şi pe Craiu, care vine  după accidentarea suferită la umăr” a declarat Petre Berbecaru.

Pentru HCM urmează două amicale în deplasare, pe 24 şi 25 august, în Capitală, cu Rapid Bucureşti, echipă nou promovată în Liga Naţională.

Prima etapă din Liga Naţională este programată pe data de 6 septembrie, când HCM va juca la Braşov, contra Coronei.  Primul joc oficial din noul sezon în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea va fi pe 9 septembrie, când HCM va întâlni pe SCM Craiova

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *