La Mihăeşti s-a dat startul lucrărilor de asfaltare

În această perioadă, la Mihăeşti s-au prezentat responsabilii proiectului cu finanţare europeană depus pe Măsura 7.2. la AFIR Craiova. Astfel, proiectantul, constructorul, dirigintele de şantier şi reprezentantul primăriei au fost prezenţi în vederea predării amplasamentului, conform proiectului de modernizare prin asfaltare a drumurilor comunale:

„Au început lucrările de asfaltare a drumurilor, sper să le finalizăm cu succes şi la termenul stabilit în contract, adică doi ani. Spun asta pentru că am avut trei rânduri de contestaţii, care nu au făcut decât să blocheze lucrările” a declarat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu. Proiectul cuprinde asfaltarea a 7,7 kilometri şi construirea de rigole pe ambele laturi ale drumurilor, la valoare de un milion de euro. Primarul afirmă că banii sunt deja viraţi în contul primăriei: „Noi avem banii în cont, putem să facem plăţi o dată cu finalizarea fiecărei etape de lucrări executate, conform graficului pe care în avem”.

 

Constantin Bărzăgeanu: „M-am aşteptat să primesc finanţare măcar pentru modernizarea unei şcoli”

Pe tema absorbţiei fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarul localităţii Mihăeşti spune că i s-au aprobat două proiecte, dintre cele şase proiecte depuse:

„Pe O.G. 28 am primit finanţare pentru modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale în satele Mihăeşti şi Arsanca, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri. În cadrul proiectului se vor construi podeţe la fiecare proprietate, investiţia având o valoare de 4.493.222 lei. Urmează construirea dispensarului medical din satul Buleta, la valoarea de 2.488.211 lei. Acest proiect intenţionăm să-l transformăm în timp într-un centru de permanenţă. Suntem în discuţii cu medicii din localitate care sunt de acord cu propunerea, chiar dacă suntem aproape de municipiu. Mă declar mulţumit de fondurile alocate prin PNDL, m-aş fi aşteptat să primesc finanţare măcar pentru modernizarea unei şcoli din cele două proiecte depuse. Mai avem însă trei ani la dispoziţie, ne pregătim şi le depunem la anul”, a mai adăugat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *