În două jocuri amicale disputate vineri şi sâmbătă în Capitală, cu Rapid Bucureşti, HCM Rm.Vâlcea  a câştigat primul meci şi l-a pierdut pe cel de-al doilea.

Cu două săptămâni înainte de startul campionatului, HCM Rm.Vâlcea a întâlnit în două jocuri de verificare pe nou promovata Rapid Bucureşti.

Vineri seară, în primul joc din Capitală, HCM Rm.Vâlcea a făcut o primă repriză foarte bună şi s-a impus clar, scor 36-27 (20-10). Sâmbătă dimineaţă, în cel de-al doilea test, roş-albastrele au pierdut cu scorul de 25-28.

Preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru spune că edificator a fost primul joc, în  care s-a aliniat o formulă de joc apropiată de cea cu care se va ataca prima etapă. ”În prima repriză din primul joc am jucat excelent, am făcut 20-10, apoi am rulat tot lotul şi diferenţa s-a menţinut.  Sâmbătă, în al doilea test, antrenorii au încerat şi valul doi şi au odihnit jucătoarele de bază, care au evoluat foarte puţin. Edificator a fost însă primul joc, sâmbătă am vrut să evităm şi accidentările.  Este  îmbucurător că Razum a apărat foarte bine, o notă în plus şi pentru Glibko, Gavrilă şi Stoicănescu au jucat şi ele foarte bine. Una peste alta au fost două jocuri utile, antrenorii s-au edificat ce au de făcut înaintea campionatului” a declarat Petre Berbecaru.  Oficialii clubului vâlcean încearcă să mai perfecteze un amical pentru finalul acestei săptămâni.

În lotul vâlcean deplasat în Capitală pentru testele cu Rapid au fost şi câteva absenţe, cauzate de accidentări. Astfel, coordonatorul de joc Alicia Fraga mai are  două luni de recuperare după o operaţie de ligamente suferită la începutul acestui an. De asemenea, extrema stânga Ana Maria Tănasie se pregăteşte şi ea separat, după operaţia de reconstrucţie a ligamentului suferită în iarnă şi va intra la antrenamente peste o lună. Interul stâng Natasa Krnic a fost şi ea menajată după o întindere  uşoară  şi a fost lăsate acasă, pentru a fi menajată, însă ea va reintra în aceste zile în programul normal al echipei.

Primul joc oficial pentru HCM în noul sezon al Ligii Naţionale este programat pe data de 5 septembrie, de la ora 19.00, când echipa pregătită de Aurelian Roşca va juca la Braşov, contra Coronei.

HCM Rm.Vâlcea are ca obiectiv calificarea în cupele europene, după o campanie de achiziţii impresionantă, în care a adus 10 jucătoare de valoare. De asemenea, pe banca tehnică a ajuns Aurelian Roşca, un tehnician cu experienţă, incluisv în Liga Campionilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *