585 de ani de la atestarea documentară a Goleştiului, punctul central al zilei localităţii

Cu prilejul aniversării a 585 de ani de atestare documentară, sub genericul „Întâlnirea locuitorilor cu istoria”, duminică, 10 septembrie, comuna Goleşti a îmbrăcat straie de sărbătoare. Pentru prima dată în istoria recentă a comunei, locuitorii din Goleşti s-au adunat în centrul satului, acolo unde primăria a pregătit un impresionant spectacol artistic. Evenimentul s-a desfăşurat în parcul amenajat în imediata apropiere a primăriei unde au participat, alături de localnici, personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului, dar şi fii ai satului, care le-au vorbit celor prezenţi despre istoria localităţii, dar şi despre realizările, respectiv planurile de viitor ale administraţiei locale.

În cadrul evenimentului, primarul comunei Dumitru Ropină a luat cuvântul, ţinând să le mulţumească tuturor pentru prezenţă şi pentru sprijinul acordat: „Sărbătorirea a 585 de ani de la prima atestare documentară a comunei Goleşti şi aniversarea a 100 de ani de la luptele purtate la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, unde au căzut la datorie şi 37 de fii ai comunei îmi oferă plăcuta ocazie de a vă spune tuturor că doar împreună vom îndeplini toate obiectivele care ne stau în faţă, pentru dezvoltarea localităţii. Vă mulţumesc tuturor pentru prezenţă!”, a transmis primarul.

Evenimentul a debutat cu dezvelirea unei plăci aniversare: „Goleşti – 585 de ani de la prima atestare documentară. După discursurile primarului şi politicienilor prezenţi, pe scena amplasată lângă primărie au urcat mai multe grupuri vocale: „Corul veteranilor din Piteşti, grupul „Mlădiţele Goleştene”, sau grupul „Rosiny”. Toţi cei prezenţi la eveniment au ascultat muzică şi poezie cu fraţii Costică şi Nelu Mosor, alături de care a concertat formaţia Sincron, solistă Betrice Bogoi. La ora 19.00, invitată de onoare a fost solista Nineta Popa, care a susţinut un frumos recital de cântece populare. Sărbătoarea s-a încheiat târziu, în noapte, cu un foc de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *