Flacăra Horezu s-a impus clar în derby-ul etapei a IV-a din Superligă, 6-1 cu FC Băbeni şi echipa pregătită de Adrian Popa este lider, la egalitate de puncte cu Cozia Călimăneşti.

Horezu şi Băbeni au oferit o primă repriză destul de echilibrată, cu un plus totuşi pentru gazde, care au avut câteva ocazii. Flacăra a deschis scorul în minutul 22, când Nistor a marcat frumos, dintr-o lovitură liberă din colţul careului mare, mingea lovind plasa laterală a porţii lui Vlădoi. Stănică a ratat apoi desprinderea, iar în finalul primei părţii, Băbeniul a ratat şi ea o ocazie importantă.

Partea secundă a început cu ocazia lui Adi Popa, al cărui şut a trecut puţin pe lângă vinclu. Desprinderea a venit în minutul 52, când juniorul Ionuţ Simeanu a marcat cu o lovitură de cap din marginea careului mic, la care portarul Vlădoi a intervenit după ce mingea trecuse linia porţii.  Băbeniul a redus din handicap în minutul 66, când Ştefan Despoiu a şutat din 16 metri, mingea a fost deviată de un apărător şi l-a păcălit pe Matache. La 2-1, jocul părea relansat, dar ultimele 30 de minute au însemnat doar o demonstraţie de forţă a gazdelor. În minutul 69, Adi Popa pasează decisiv pentru reuşita lui Stănică. În minutul 71, acelaşi Adi Stănică are o acţiune personală în careul oaspeţilor şi finalizează pentru 4-1. Urmează o ocazie uriaşă a lui Adi Popa, iar finalul aparține atacantului Bobi Verdeș, care reușește dubla în minutele 78 şi 88, după pasele lui Milosteanu și Adi.Popa.  S-a încheiat astfel 6-1 pentru Horezu, care are punctaj maxim după patru etape, la fel ca şi Cozia Călimăneşti.  În schimb, Băbeniul lui Lucian Giurcă a spulberat în ultima jumătate de oră impresia pozitivă lăsată după primele 66 de minute. De remarcat și arbitrajul foarte exact al brigăzii vâlcene compuse din Daniel Demetrescu (central), Ramona Bălteanu și Bogdan Iordache (tușieri).

 Echipa lui Vasile Ilinca, Cozia a  câştigat fără emoţii la Costeşti, scor 4-1, după reușitele lui Răcăreanu, Duca, Ceapă și I.Săraru.  În prologul etapei, Viitorul Dăeşti a spulberat cu 8-0 pe Lotru Brezoi şi echipa lui Cosmin Ursu demonstrează că este din nou capabilă să se bată pentru titlul judeţean cucerit sezonul trecut. De remarcat la acest meci şi debutul la Superligă al tuşierului Andreea Târlea. Brezoi şi Bălceşti au rămas singurele echipe fără punct după patru etape şi sunt, fără îndoială, candidate la play-out.

Flacăra Horezu – FC Băbeni 6-1 (1-0)

Stadion Treapt, spectatori 500

Au marcat: Nistor `22, Simeanu `53, Stănică `69 şi `71, Verdeş `78 şi `88 / Ş.Despoiu `66

Flacăra Horezu: Matache – Scheau, Vladu, C.Dinu,  Covalschi – Precup, Nistor –Ad.Popa, Simeanu, Stănică – Verdeş. Au mai jucat: M.Popescu, Gheorgescu, Milosteanu,  Cercel. Antrenor: Adrian Popa

FC Băbeni: Vlădoi – Dudea, Ciobanu, Muşuroia, Şt.Despoiu – M.Vlad, C. Dobre, Rădulescu, Codin – Tănase, Drăghia. Au mai jucat: Ciortan, Dumitraşcu, Mercian. Antrenor: Lucian Giurcă

Arbitri: Daniel Demetrescu – Ramona Bălteanu, Bogdan Iordache (toţi din Rm.Vâlcea)

 

Ionuţ Simeanu: ”Sperăm să promovăm”

Fostul căpitan al juniorilor republicani B de la CSM, care în vară au jucat finala Campionatului Naţional, Ionuţ Simeanu impresionează acum  la Flacăra Horezu. Juniorul vâlcean a marcat din nou pentru Flacăra, ajungând la cel de-al treilea gol din acest sezon al Superligii. ”Am marcat repede, ne-am făcut meciul mai uşor şi am terminat cu bine şi acest joc. Eu am fost în vară pentru o lună şi la juniorii de la SCM, apoi am hotărât că mai bine pentru mine este să joc la Flacăra. Sperăm ca la finalul sezonului să promovăm în Liga a III-a şi apoi vom vedea ce va urma” a declarat Ionuţ Simeanu.  După joc, talentatul junior a fost lăudat şi de primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

 

Dublă pentru Bobi Verdeş

Atacantul Bobi Verdeş a marcat două goluri pentru Flacăra în disputa cu Băbeniul, ambele venite după pasele fostului său coleg de la Slatina şi Afumaţi, Adrian Popa. Verdeş crede că, ţinând cont de experienţa vastă a unora dintre jucători, Flacăra este favorită la câştigarea titlului judeţean. ”Ne bucurăm că am acumulat încă o victorie, este bine pentru moralul nostru, pentru ce va urma şi pentru ce ne-am propus să facem în acest an la Horezu. Promovarea a fost obiectivul nostru când am ales să venim aici, am venit jucători care am evoluat la cel mai înalt nivel în România, în primele două ligi şi astfel este normal să ne propunem ca la anul  să fim în Liga a III-a. Noi trebuie să ne facem treaba ca până acum, să fim serioşi şi cu siguranţă, la final ne vom bucura. Eu nu am făcut un scop să marchez goluri, important este să câştige echipa şi să ne îndeplinim obiectivul” a declarat Bobi Verdeş.

 

Horezu va avea stadion modern

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a anunţat că, de anul viitor, stadionul din Treapt va fi renovat complet şi va deveni cel mai modern din judeţ, urmând a avea nocturnă, microhotel şi tabelă electronică.

”Ne dorim să câştigăm fiecare meci, să intrăm în Liga a III-a, suntem pregătiţi pentru acest pas. Vom intra în modernizarea Stadionului din Treapt, în primăvară ne apucăm de lucrări, finanţarea este aprobată de Compania Naţională de Investiţii. Vom avea nocturnă, tabelă electronică, tribună de 1.000 locuri cu vestiare şi tunel, un hotel cu 16 camere,  împrejmuire completă la teren, gazon irigat şi încălzit. Peste drum va fi şi sală de sport cu 180 locuri, vom avea un complex sportiv de mare anvergură!”.

Edilul din Horezu a fost inspirat, mizând pe un antrenor foarte tânăr, Adrian Popa (28 ani). ”Visul meu a fost să construiesc această echipă cu jucători din Horezu, avem deja 8 localnici, dar şi să aducem jucători valoroşi, cu experienţă, să construim astfel o echipă de Liga a III-a.  Nu e de ajuns să promovezi la Liga a III-a, trebuie şi să te menţii acolo. Ne consolidăm pas cu pas, dacă visul meu se realizează, peste 4-5 ani mergem în Liga a II-a” a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

 

Academie de Fotbal pentru Adrian Popa

Antrenorul-jucător de la Flacăra Horezu, Adrian Popa a înfiinţat o Academie de Fotbal pentru copii, care îi poartă numele. Aceasta va fi inaugurată marţi (ora 15.00), iar copii din zona Horezu vor fi antrenaţi de doi jucători cunoscuţi de plan naţional, Adrian Popa şi Bobi Verdeş.  ”Ei doi vor începe o activitate de selecţie, vom avea trei grupe, începând de la cinci ani. Sunt convins că Academia ”Adrian Popa” va furniza jucătorii viitoarei echipe Flacăra, copiii de azi vor fi juniorii de peste 5-6 ani. Noi punem la dispoziţie baza sportivă şi sălile de sport, apoi, vom susţine gratuit copiii care au talent şi promit” a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

 

 

Rezultate etapa a IV-a:

SCM Rm.Vâlcea – Unirea Tomşani 1-6

Voinţa Orleşti – Olteţul Alunu    4-2

Flacăra Horezu – FC Băbeni   6-1

Viitorul Dăeşti – Lotru Brezoi   8-0

CS Mădulari – Olteţul Bălceşti   6-0

Minerul Costeşti – Cozia Călimăneşti  1-4

 

CLASAMENT:

1.Flacăra Horezu          4          4          0          0          24-4     12p

 1. Cozia Călimăneşti 4 4          0          0          19-6     12p
 2. Voinţa Orleşti 4 3          1          0          13-5     10p
 3. Viitorul Dăeşti 4 3          0          1          17-5     9p
 4. F.C. Băbeni 4 2          1          1          22-11   7p
 5. Minerul Costeşti 4 2          0          2          9-11     6p
 6. Unirea Tomşani 4 1          1          2          12-9       4p
 7. C.S. Mădulari 4 1          1          2          12-11   4p
 8. Olteţu Alunu 2016 4 1          0          3          6-16     3p
 9. S.C.M. Rm. Vâlcea 4 1          0          3          7-24     3p
 10. Olteţu Bălceşti 4 0          0          4          2-18     0p
 11. Lotru Brezoi 4 0          0          4          3-26     0p

 

Etapa viitoare, 16 septembrie:

Unirea Tomşani – Voinţa Orleşti

Olteţul Alunu – Flacăra Horezu

FC Băbeni – Viitorul Dăeşti

Lotru Brezoi – Olteţu Bălceşti

Minerul Costeşti – CS Mădulari

Cozia Călimăneşti – SCM Rm.Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *