Toată lumea îşi dă seama că procurorii DNA sunt aproape, foarte aproape, mai este puţin şi bat la uşă. Cum la care uşă? La uşa lui Dragnea, nu v-aţi dat seama? Preludiul chemării la audieri a Rovanei Plumb şi a fostei subalterne a lui Dragnea, Sevil Shhaideh nu fac decât să mărească anticiparea actului sexual propriu-zis. Pentru că, aţi ghicit probabil, Koveşi de la DNA nu vrea să se culce nici cu Plumb, nici cu Shhaideh, ci chiar cu Dragnea. În mod sigur ştie şi el acest lucru, pentru că nu degeaba a dat din vreme interviuri elaborate la televiziune, în care a ţinut să sublinieze că i se pregăteşte ceva. Acelaşi este motivul pentru care procurorii DNA au fost porcăiţi în fel şi chip în ultima perioadă, pe ecranele televizoarelor. În realitate, asistăm la o înfruntare disperată dintre doi poli de putere ai statului, dintre care, dacă am şti toate dedesubturile manevrelor, nu am vrea să ne conducă nici unul. Pe de o parte este clica de apropiaţi ai lui Dragnea, alintaţi de cunoscători cu apelativul „teldrumiştii”, iar pe de altă parte este o altă clică, coordonată de servicii şi de interese externe, care a pierdut o parte importantă din controlul statului şi ar vrea să o recâştige.
Între aceşti doi giganţi, bieţii alegători, sau oamenii care trăiesc liniştiţi de la o lună la alta, încercând să-şi drămuiască salariul sau să muncească cinstit nici nu mai contează. Sunt dincolo de virgulă, şi pot sta liniştiţi: nici stânga lui Dragnea, nici dreapta lui Iohannis şi nici măcar procurorii sau judecătorii nu petrec măcar o clipă din viaţa lor gândindu-se la ei. Toată lumea se gândeşte ce să mai vândă, ce să mai cumpere, sau pe cine să mai aresteze, dar în interes personal, nu în slujba statului care i-a pus în funcţii pe toţi.
Dacă intrăm ceva mai adânc în măruntaiele afacerilor de la vârf va trebui să ne ţinem cu amândouă mâinile de nas, pentru că vom descoperi lucruri urât mirositoare. Este ciudat sa constatam ca aproape toţi oamenii ajunşi în funcţii de vârf în Guvernul lui Dragnea au, într-un fel sau altul, legătură cu Tel Drum. Se spune că madama de la Muncă era primar în timp ce firma teleormăneană a câştigat nişte contracte babane pe la Craiova, iată că Rovana Plumb şi Sevin Shhaideh au fost de acord să gireze cu semnăturile şi, poate, chiar cu libertatea lor donaţia suspectă Belona, care a ajuns tot în administrarea Tel Drum, iar exemplele pot continua la nesfârşit. Cât timp va dura până când aceşti pioni vor cădea din jurul regelui? Greu de estimat. Cu toate acestea, chiar şi Dragnea este conştient că, mai devreme sau mai târziu va trebui să lase locul liber, şi s-a pregătit să aibă la ce se întoarce, în caz că va trebui să se retragă la proprietatea somptuoasă de la Teleorman.
Se aude că PSD îi va fi lăsat moştenire lui Tudose, pentru servilismul de care a dat dovadă, în ultimele luni. Tot ce se poate, doar că, aşa cum spun de multe luni încoace, PSD nu va mai avea niciodată atâtea butoane politice câte are astăzi. În scurtul timp de când gestionează „trebile ţării”, a reuşit să bulibăşească nepermis de mult atât economia, cât şi pensiile şi salariile, încât orice guvern ar veni, după acest taifun, va avea nevoie de cel puţin 4 ani doar pentru a repara ceea ce s-a stricat în câteva luni.
Este uşor de văzut, chiar şi de persoanele mai puţin instruite că disperarea guvernanţilor este destul de mare. Măsuri aberante, precum blocarea TVA, taxa de solidaritate, recalcularea pensiilor amărăştenilor, în timp ce pensiile speciale rămân neatinse, iar acum trecerea contribuţiilor de la angajator la salariat nu fac altceva decât să tragă o perdea de fum peste creşterile salariale de-a dreptul tâmpite, de care s-au ocupat până acum.
Ca partid social-democrat şi milos cu sărmanii, cum îl ştim, PSD s-a grăbit mai întâi să le burduşească buzunarele parlamentarilor şi funcţionarilor din administraţia centrală şi locală a statului, asezonate cu pensiile speciale, care au ajuns să cuprindă şi femeile de serviciu, nu doar militarii de carieră, iar când au ajuns la fundul sacului distruge echilibrul fiscal-bugetar şi ultima urmă de predictibilitate a cadrului legislativ în care îşi desfăşurau până acum activitatea firmele private. În această situaţie, toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură să afle cât timp va mai rezista Dragnea şi ai lui.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *