Horezu, de neoprit!

Flacăra Horezu s-a impus  sâmbătă în deplasare, la Călimănești, 1-0 cu Cozia și s-a distanțat la trei puncte de urmăritoare.

Cele două echipe care aveau punctaj maxim în Superligă și totodată principalele favorite la câștigarea titlului județean, Cozia și Flacăra Horezu s-au înfruntat sâmbătă, la Călimănești, în derby-ul etapei a VII-a.

Antrenorul gazdelor, Vasile Ilinca a mutat surprinzător din start, cu vârful Răcăreanu reprofilat fundaș stânga, pentru a bloca acțiunile pe banda dreaptă ale lui Adrian Popa, atuul Flacărei în ofensivă. Flacăra a controlat însă prima repriză și a deschis scorul în minutul 20, când șutul pe jos al lui Precup a fost preluat în careu de Ionuț Simeanu (FOTO) și juniorul oaspeților a înscris golul care, la final s-a dovedit decisiv.  Cozia putea reveni în joc în minutul 29, când Stănică l-a faultat în careu pe Schinteie și centralul Daniel Demetrescu a dictat cuvenitul penalty. Experimentatul portar Florin Matache a parat însă șutul plasat al lui Grigore Ceapă. Pe finalul reprizei, Flacăra se putea deprinde, dar Verdeș a reluat cu capul puțin peste transversală (minutul 37), apoi Precup, scăpat singur cu portarul, a reluat slab, pe lângă poartă (minutul 42).  Verdeș avea să înscrie, dar golul său a fost anulat pentru ofsaid.

Cozia a fost echipa mai activă în partea secundă, una în care Flacăra a fost preocupată în special de menținerea avantajului. Fostul vârf al Flacărei, acum la Cozia, Milosteanu nu a reușit să profite de o eroare în defensiva oaspeților, a recuperat, dar a tras pe lângă.  Apoi, după o lovitură de colț, Răcăreanu a trimis cu capul puțin pe lângă poarta lui Matache. Cu un sfert de oră înaintea finalului, Ceapă a avut o acțiune bună pe dreapta, a centrat în fața porții, de unde Leo Săraru, singur în câțiva metri, a reluat peste poartă!  Pe final și-a făcut debutul la Flacăra și juniorul David Oprescu. Echipa pregătită de Adrian Popa și-a menținut avantajul și a obținute cele trei puncte, care o desprind în fruntea clasamentului. Călimănești și Dăești rămân însă în lupta pentru titlul județean, ambele echipe fiind la doar trei puncte în spatele Flacărei. De remarcat și arbitrajul foarte bun al brigăzii vâlcene formată din centralul Daniel Demetrescu, tușierii Florin Păunescu și Marius Badea și rezerva Iulian Mihai, care au gestionat foarte bine un meci dificil.

Cozia Călimănești – Flacăra Horezu 0-1 (0-0)

Cozia Călimănești: Fl. Diaconu – Mazilu (Duca 66), Al. Ștefan, Chiripuș, Răcăreanu – Marinescu – Ceapă, Schinteie, Tisoaica, Marinaș (L.Săraru 62) – Milosteanu (Ciocotoiu 77). Antrenor: Vasile Ilinca

Flacăra: Matache  – Scheau, Vladu, C.Dinu, Covalschi (R. Georgescu 46) – Precup, Nistor (Zamfirescu 73) – Ad.Popa, Simeanu (D.Oprescu 90+2), Stănică – Verdeș (Chira 80). Antrenor: Adrian Popa

Arbitri: Daniel Demetrescu – Florin Păunescu, Marius Badea. Rezervă:Iulian Mihai  (toți din Rm.Vâlcea)

Observator: Gheorghe Mosor (Rm.Vâlcea)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *