Flacăra Horezu s-a impus vineri pe terenul sintetic din Zăvoi, în disputa cu juniorii de la SCM și echipa pregătită de Adrian Popa rămâne cu punctaj maxim după etapa 9 din Superligă.

Cum era de așteptat, liderul Superligii, Flacăra nu avut emoții cu puștii SCM-ului, câștigând detașat. În partida disputată pe sinteticul din Zăvoi,  Horezu s-a impus cu 10-0, după golurile lui Simeanu (3), Ad.Popa (3), Chira (2), Vladu și Covalschi. După nouă etape, Flacăra rămâne singura echipă cu punctaj maxim din Superligă și are cinci puncte avans față de urmăritoare, Călimănești și Dăești.

De remarcat însă că echipa susținută financiar de Primăria Râmnicu Vâlcea, SCM abordează această competiție doar cu juniori de 15-17 ani, copii care nu prind echipele de bază ale juniorilor republicani A și B, echipe calificate în Liga Elitelor la Campionatul Național.  ”Am luat meciul serios și ne-am îndeplinit obiectivul, să luăm cele trei puncte. Scorul nu a contat, doar punctele” a anunțat la finalul jocului căpitanul Flacărei, Raul Nistor.

Juniorul Flacărei,  Ionuț Simeanu a impresionat în disputa contra foștilor săi colegi de la juniori republicani, alături de care, în vară a jucat finala Campionatului Național Under 17. ”Am jucat contra fostei mele echipe, le doresc baftă în continuare. Flacăra a muncit mult, suntem fericiți că am luat cele trei puncte. Îmi doresc să continuăm pe aceeași linie, să acumulăm maximum de puncte până la finalul turului și să iernăm pe primul loc. Ne gândim doar la promovare” a spus Ionuț Simeanu (FOTO), care reușește un sezon foarte bun, fiind printre golgheterii echipei.

Cum se cunoaște, la finalul sezonului regular din Superligă, primele șase clasate intră în play-off cu punctajul total, iar ultimele șase joacă în play-out.

Flacăra: Matache – Scheau, Vladu, C.Dinu, Covalschi – Ad.Popa, Precup, Nistor, Stănică  – Simeanu, Chira. Au mai jucat: Oțăt, Zamfirescu, Oprescu, Gheorghescu.

Ciprian Dinu: ”Ne dorim promovarea!”

Fundașul Flacărei Horezu, Ciprian Dinu a jucat pentru CSM Rm.Vâlcea în perioada 2008-2010, atunci când echipa din Zăvoi se lupta pentru promovarea în primul eșalon. Acum, Dinu este antrenor de copii la Atletic Slatina și vine doar la jocurile Flacărei, pentru a pune umărul la promovarea horezenilor.  ”Am amintiri plăcute de la Râmnicu Vâlcea, îmi pare rău doar că că nu am putut să promovăm la acel moment. Acest oraș merită cel puțin o echipă în Liga a II-a. Flacăra tratează serios fiecare joc din Superligă, indiferent cu cine jucăm, vrem să ne păstrăm primul loc și ne dorim promovarea în Liga a III-a. Este o Superligă puternică ca joc, suntem 4-5 echipe care practicăm un joc bun, noi, Călimănești, Dăești, Orlești și Băbeni. Ne dorim să intrăm în Liga a III-a, dar mai este mult de muncă, important este să tratăm serios fiecare meci și fiecare adversar!” a afirmat liderul apărării horezene, Ciprian Dinu. În sezonul trecut, acesta a evoluat tot la Superliga Vâlcea, la Posada Perișani.

Rezultate etapa 9:

Unirea Tomșani – Lotru Brezoi   5-3

Oltețul Alunu – FC Băbeni  1-3

SCM Rm.Vâlcea – Flacăra Horezu   0-10

Minerul Costești – Viitorul Dăești   1-4

Cozia Călimănești – Oltețu Bălcești  3-0 (neprezentare)

CS Mădulari – Voința Orlești  5-4

CLASAMENT SUPERLIGĂ:

 1. Flacăra Horezu 9 9          0          0          52-7     27p
 2. Viitorul Dăeşti 9 7          1          1          46-8     22p
 3. Cozia Călimăneşti 9 7          1          1          32-10   22p
 4. F.C. Băbeni 9 5          1          3          41-21   16p
 5. Voința Orlești 9 5          1          3          34-18   16p
 6. Minerul Costeşti 9 5          0          4          25-23   15p
 7. C.S. Mădulari 9 4          2          3          31-27   14p
 8. Unirea Tomşani 9 3          1          5          23-38   10p
 9. Oltețul Alunu 9 3          0          6          16-39   9p
 10. Lotru Brezoi 9 1          1          7          14-47   4p
 11. S.C.M. Rm. Vâlcea9 1 0          8          9-55     3p
 12. Oltețu Bălceşti 9 0          0          9          9-39     0p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *