Juniorul echipei Under 19 a SCM Rm.Vâlcea, Alexandru Târș a jucat sâmbătă mai bine de 30 de minute cu fractură de mandibulă și a fost coautor la golul victoriei formației sale.

Echipa de juniori Under 19 a SCM Rm.Vâlcea este lider după două etape disputate în Seria Vest din Liga Elitelor, formația pregătită de Cristi Bora având punctaj maxim.

Sâmbătă, în Zăvoi, SCM a învins cu 1-0 pe CSS 2 Baia Mare, deși a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică.

În minutul 55 al partidei, atacantul  gazdelor, Alexandru Târș a fost accidentat, fiind lovit cu capul în figură într-un duel aerian. Juniorul vâlcean a leșinat pe teren, a fost dus în salvare, însă și-a revenit după intervenția medicilor și a insistat să continue jocul și a reintrat pe teren.  Mai mult, în minutul 68,  Alexandru Târș a centrat decisiv de pe flancul drept la singurul gol al partidei,  reușit de Andreas Casoni!

La finalul jocului, însă, Târș a acuzat în vestiar dureri la mandibulă și a fost dus imediat la spital de către oficialii CSM-ului. Diagnosticul a fost unul crunt, fractură de mandibulă, fapt pentru care Târș va lipsi de pe teren până în iarnă.

”Victoria asta a costat scump, de fapt,  în două jocuri la Liga Elitelor, avem doi jucători accidentați.  Mai în glumă, mai în serios, Târș a jucat mai bine după ce s-a accidentat.  Pe lângă talent,  copilul are și spirit de sacrificiu și foarte multă detereminare. Eu am vrut să îl schimb imediat după accidentare, dar el striga din salvare că nu are nimic, apoi a țâșnit înapoi! Ulterior, după investigații medicale, am aflat că Târș făcuse comoție și fractură de mandibulă. Deocamdată, are o lună repaos total, nu are voie nici măcar să alerge, nu știm cât va lipsi”

Alexandru Târș a debutat în urmă cu un an la Liga 2, fiind introdus de antrenorul de atunci al CSM-ului, Jerry Gane în finalul disputei Vâlcea – Luceafărul Oradea, scor 3-0.  Ulterior, juniorul SCM-ului a plecat la juniorii de la CS U Craiova, iar din vară a revenit acasă, la clubul înființat de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Cristi Bora: ”Obiectivul prioritar este creșterea copiilor!”

Cu punctaj maxim după după două etape, antrenorul juniorilor Under 19 de la SCM, Cristi Bora spune că încă nu se gândește la semifinale. ”Atitudinea  a făcut diferența în repriza secundă a jocului cu Baia Mare, echipa a făcut  în 10 jucători ce nu au reușit în 11 în prima parte. Este prea devreme să ne gândim la semifinalele Ligii Elitelor, trebuie să ținem cont că avem juniori cu un an mai mici în această competiție, jucăm cu copii născuți în 99-2000,  cred că la anul am putea emite mai multe pretenții. Am început bine în Liga Elitelor, dar subliniez faptul că avem parte de condiții excelente la SCM, asigurate de către Primăria Râmnicu Vâlcea! Obiectivul prioritar la SCM este să progreseze copiii și apoi ei să poată să facă pasul spre un eșalon superior!” a declarat Cristi Bora, cel care l-a descoperit și crescut în propria casă pe Raul Rusescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *