Flacăra defilează în derby-ul cu Dăești

Flacăra Horezu a câștigat sâmbătă cu 5-3 derby-ul cu Viitorul Dăești și echipa pregătită de Adrian Popa rămâne cu punctaj maxim după 12 etape din Superligă, fiind principala favorită la titlul județean.

Deși era de  așteptat un joc echilibrat, Flacăra a tranșat clar în favoarea sa derby-ul cu Dăeștiul, pe care a condus-o cu un categoric 5-0, până spre final. Horezenii au făcut diferența în special pe benzi, acolo unde Adi Popa și Adi Stănică au fost de neoprit, în timp ce Dăeștiul  s-a prezentat lamentabil în defensivă.

Flacăra a pornit ca din tun și a deschis scorul în minutul 2, când Adi Popa a pătruns pe flancul drept, a centrat în fața porții, de unde fundașul oaspeților, Tănăsie a înscris din alunecare în proprie poartă. Oaspeții au avut o singură ocazie notabilă în prima parte, în minutul 10, când Bunescu a șutat din marginea careului, dar mingea a lovit transversala porții lui Matache. S-a făcut 2-0 în minutul 17, când Adi Popa a pătruns pe flancul drept și a șutat sub transversală.  În minutul 24, Horezu a punctat din nou, după ce Stănică a șutat în bară și Verdeș a fost pe fază, reușind să introducă mingea în plasă. Tot Flacăra  a fost periculoasă și juniorul Simeanu a fost și el aproape de gol. Chiar înainte de pauză a venit reușita lui Adi Stănică, care a driblat în cascadă în careul advers și a făcut 4-0.

Scorul a luat proporții din minutul 55, când Flacăra a lovit pe contraatac, Stănică a creat o fază frumoasă și a pasat în fața porții, de unde a înscris Verdeș. Bîrlogeanu și Bucei au irosit două ocazii bune pentru oaspeți.  Dăeștiul a înscris de trei ori în ultimele 13 minute, profitând însă de automulțumirea gazdelor. În minutul 77, Fistogeanu a înscris cu un șut la vinclu, de la 16 metri. Filipoiu a redus și el din handicap în minutul 87, apoi, în prelungiri, Neacșu a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Bunescu.

Astfel, Flacăra s-a impus cu 5-3, însă maniera a fost una categorică, gazdele reducând mult turația pe final, după ce au avut 5-0. De remarcat și arbitrajul excelent prestat la acest derby de brigada feminină din Râmnicu Vâlcea, compusă din Iuliana Demetrescu, Mădălina Mazilu și Ramona Bălteanu.

Horezu rămâne lider autoritar, cu punctaj maxim din 12 partide, fiind urmată la cinci ”lungimi” de Cozia, în timp ce Dăeștiul pare momentan ieșită din cursa pentru titlul județean, fiind greu de crezut că se va repeta istoria din sezonul trecut.

 

Flacăra Horezu – Viitorul Dăești 5-3 (4-0)

Stadion Treapt, spectatori 500

Au marcat: Tănăsie-aut (2), Ad.Popa (17), Verdeș (24 și 55), Stănică (44) / Fistogeanu (77), Filipoiu (87), Neacșu-pen.(90+2)

Flacăra: Matache – Scheau, Vladu (Zamfirescu 70), C.Dinu, Covalschi – Precup, Nistor – Ad.Popa, Simeanu (Oprescu 72), Stănică (Georgescu 68) – Verdeș (Chira 65). Antrenor: Adrian Popa

Viitorul: D.Geantă – Moldoveanu, Nicolaescu, Tănăsie (Bârlogeanu 31), Fistogeanu – Bucei (Stanciu 84), Preda (Pașoi 46), Hera (Rizea 72), Filipoiu – G.Neacșu, Bunescu. Antrenor: Cosmin Ursu

Arbitri: Iuliana Demetrescu – Mădălina Mazilu, Ramona Bălteanu (toți din Rm.Vâlcea)

Dan Oprescu: ”Lucrurile sunt extraordinare la Horezu!”

Fostul antrenor al echipei FC Olt, Dan Oprescu a fost prezent în tribuna din Treapt, pentru a-și susține băiatul, David, care joacă la Flacăra. În plus, Dan Oprescu păstrează o legătură strânsă cu foștii săi elevi: Ad.Popa, Verdeș, Dinu, Covalschi, Precup și Scheau. ”Am venit să îmi încurajez băiatul, am mai fost la un meci anterior al Flacărei,  îmi place tot ce se întâmplă aici, este nemaipomenit. Cred că la Horezu este nevoie de continuitate, eu am mai văzut începuturi de acest fel, apoi lumea s-a plictisit, dar deocamdată lucrurile sunt extraordinare. Pe lângă băiatul meu, am venit să îmi văd și foștii jucători de la Slatina, avem o legătură puternică și îmi place ce se întâmplă aici. Știind nivelul de la Liga a III-a, Flacăra poate face față acolo! Este păcat că Vâlcea și Slatina nu au acum echipe nici de Liga a III-a, sunt orașe cu tradiție în fotbal”  a declarat Dan Oprescu, actualmente referent zonal în cadrul FRF și cursant la licența PRO.

Adi Stănică: ”Ne-am făcut fericiți suporterii!”

Mijlocașul stânga Adrian Stănică a făcut un meci excelent, marcând un gol și fiind coautor la alte două reușite ale gazdelor.  ”Am marcat repede două goluri și apoi ne-am făcut meciul ușor. Suporterii au venit în număr mare și ne bucurăm că i-am făcut fericiți, sper să ne susțină la fel, în drumul nostru spre promovare. După cum ne pregătim și ținând cont ce jucători valoroși avem, este normal să avem punctaj maxim. Sunt convins că vom învinge și pe Călimănești în retur, noi vrem să câștigăm fiecare joc. Eu am mai jucat baraj de promovare în Liga a III-a tot cu Flacăra, dar în vara viitoare sigur vom câștiga ambele manșe din baraj!” a anunțat mijlocașul stânga Adi Stănică.

Primarul  Sărdărescu, convins că Flacăra va promova

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu este mulțumit de parcursul regulat al Flacărei și ete convins că echipa va juca din sezonul viitor în Liga a III-a.  ”Sunt foarte mulțumit de echipă și de rezultat, am o mică dezamăgire cu golurile primite pe final. Vrem să intrăm în Liga a III-a, motiv pentru care în iarnă vom mai aduce 3-4 jucători foarte valoroși, deja am ajuns la un acord cu ei. Primăria Horezu susține financiar clubul Flacăra, lângă noi au mai venit și sponsori, dar noi suntem acționarii majoritari” a declarat edilul din Horezu.  De asemenea, se fac pași mari spre modernizarea stadionului din Treapt. ”Până în decembrie vom finaliza studiul de fezabilitate și îl vom înainta Ministerului Dezvoltării, pentru a scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor la Stadionul din Treapt. Va fi refăcută împrejmuirea, pistele de atletism, un nou drenaj, nocturnă, tabelă electronică, o tribună acoperită de 1.000 locuri, vestiare noi, patru miniterenuri plus un minihotel pentru cantonamente. Vom crea o bază cu condiții de Liga 1. Vom face lângă stadion  și o sală de sport de 180 de locuri, acest club are mai multe secții” a mai spus Nicolae Sărdărescu.

Rezultate etapa 12:

CS Mădulari – Unirea Tomșani   4-0

Cozia Călimănești – Oltețul Alunu  3-0 (neprezentare)

Minerul Costești – FC Băbeni  1-2

SCM Rm.Vâlcea – Lotru Brezoi (duminică)

Voința Orlești – Oltețu Bălcești 9-1

Flacăra Horezu – Viitorul Dăești  5-3

CLASAMENT:

 1. Flacăra Horezu 12 12        0          0          67-13   36p
 2. Cozia Călimăneşti 12 10        1          1          44-10   31p
 3. Viitorul Dăeşti 12 9          1          2          59-14   28p
 4. F.C. Băbeni 12 7          1          4          46-25   22p
 5. Voința Orlești 12 6          1          5          43-25   19p
 6. Minerul Costeşti 12 6          0          6          30-27   18p
 7. C.S. Mădulari 12 5          2          5          39-36   17p
 8. Unirea Tomşani 12 4          1          7          29-47   13p
 9. Oltețul Alunu 12 4          0          8          20-47   12p
 10. SCM Rm. Vâlcea 11 2 0          9          14-63   6p
 11. Lotru Brezoi 11 1          1          9          14-58   4p
 12. Oltețu Bălceşti 12 1          0          11        13-53   3p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *