Cele două echipe de juniori republicani ale SCM Rm.Vâlcea au obținut sâmbătă victorii importante în jocurile disputate în etapa 6 din Liga Elitelor – Seria Vest.

La juniori Under 19, SCM Râmnicu Vâlcea a dispus cu 3-1  de CSM Școlar Reșița și echipa pregătită de Cristi Bora a urcat pe locul 2 în clasament, rămânând în lupta pentru calificarea în semifinele competiției. Golurile vâlcenilor au fost marcate de Dican, Spîrleanu și Bârziche. De remarcat că a lipsit Mihai Vlădulescu, juniorul fiind diagnosticat cu dezlipire de ligamente, după jocul desfășurat etapa trecută, pe un teren impracticabil, care aparține  ȘF Gică Popescu. În schimb, a revenit pe teren Vali Târș, juniorul refăcut după ce în urmă cu o lună suferea o fractură la mandibulă. În clasamentul Ligii Elitelor U 19, Seria Vest,  lider este Ardealul Cluj (14 puncte), urmată de SCM Rm.Vâlcea (12 puncte) și Poli Timișoara (11 puncte). Tehnicianul echipei, Cristi Bora nu ascunde visul de a se califica în premieră în semifinale, acolo unde acced primele două clasate din fiecare serie.  ”Am făcut un joc bun, mai ales în prima repriză, în a doua parte am alternat momente de joc bun cu cel slab, am primit și gol. Nu ne-a ajutat banca de rezerve, cei care au intrat nu s-au ridicat la nivelul titularilor. Ne gândim la semifinale, normal, dar mai sunt multe jocuri, mai sunt două etape din tur și încă nouă etape din retur, va depinde și ce fac contracandidatele noastre” a spus Cristi Bora. SCM mai are un motiv de mândrie, portarul Robert Popa fiind convocat la naționala Under 16.

La juniori Under 17, echipa pregătită de Ștefan Nanu a obținut primul succes în Liga Elitelor, scor 3-1 (2-0) cu CSS Drobeta Turnu Severin și este pe locul 9 în clasament. Golurile SCM-ului au fost reușite de internaționalii de juniori Pănoiu (2) și Iana.  SCM a spart gheața în Liga Elitelor, dar Ștefan Nanu crede că juniorii săi pot mult mai mult.  ”Nu am găsit până acum o echipă să ne domine, doar UTA a fost mai bună, am pierdut din greșeli individuale, dar sunt mulțumit de atitudinea lor. Suntem pe drumul cel bun, copiii trebuie încurajați.  Este prima victorie, ne creăm multe ocazii, ne lipsește un vârf autentic, dar am mare încredere în ei” a declarat Ștefan Nanu. Trei jucători de la această echipă,  Iana, Pănoiu și Mocioacă sunt convocați la naționala Under 15.

SCM Under 19: R.Popa – Pistrițu, Zamfir, B.Popescu, Matei – Dican, Casoni, Bârziche, Târș – Spîrleanu, Ileana. Au mai jucat Pruneș, Ciuculan, Drăgușinoiu. Antrenor Cristi Bora

SCM Under 17: Marinoiu – Preoteasca, Mocioacă, V.Neacșu, Denis Boldu – Zotică, Pănoiu, Vespe –Iana, D.Dinu, G. Neacșu. Au mai jucat: Darius Boldu, Chelcea, Băiașu, Gaiță. Antrenor: Ștefan Nanu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *