Flacăra Horezu s-a impus sâmbătă la Băbeni, scor 3-2 și echipa antrenată de Adrian Popa rămâne cu punctaj maxim în Superligă, după disputarea a 15 etape.

Pe terenul mic și denivelat de la Băbeni, gazdele au sperat să oprească șirul neîntrerupt al victoriilor Flacărei, însă oaspeții au dominat și s-au impus fără emoții. De la horezeni au absentat sâmbătă două piese grele, portarul Matache și stoperul C.Dinu, învoiți, dar a revenit după o lungă absență cauzată de o accidentare, fundașul Marian Popescu. La meci a fost prezent și referentul FRF Dan Oprescu, care și-a încurajat băiatul, David evoluând pentru Flacăra.

Horezu a deschis repede scorul, încă din minutul 11, când antrenorul-jucător Adrian Popa a înscris cu un șut bine plasat, din interiorul careului. Flacăra s-a desprins în minutul 35, când Simeanu a lobat  peste portarul Vlădoi și Verdeș a împins mingea în poarta goală. Scorul putea lua proporții, dar transversala s-a opus la șutul superb al lui Covalschi de la 25 de metri.

Imediat după pauză, golul lui Despoiu, cu un șut foarte bun de la 20 de metri,  a reaprins speranțele gazdelor într-un rezultat pozitiv. Meciul s-a încins din nou, dar,  intrat pe teren în partea secundă, Radu Georgescu a înscris în minutul  67 și Flacăra avea din nou avantaj de două goluri. În al patrulea minut de prelungiri, reluarea cu capul a lui Tănase a fost oprită  de portarul Oțăt, dar tușierul a indicat că mingea a depășit linia porții și golul a fost validat. Băbenarii nu au mai avut șansa unui alt atac, pentru că centralul Daniel Demtrescu a fluierat finalul, imediat după ce mingea a fost repusă de la centru. S-a terminat 3-2 pentru Flacăra, care rămâne cu punctaj maxim după 15 etape, cu cinci puncte avans față de urmăritoarea Cozia Călimănești. În etapa următoare, ultima care se va disputa în acest an, Flacăra are un meci facil pe teren propriu cu Alunu, astfel că echipa pregătită de Adrian Popa și Bobi Verdeș va ierna cu punctaj maxim.

Mircea Scheau: ”Cine nu are bătrâni, să-și cumpere!”

Fundașul dreapta al horezenilor, Mircea Scheau (FOTO) a făcut un joc foarte bun și este unul dintre jucătorii de bază din acest sezon. Scheau a jucat și în eșalonul secund cu FC Olt și are avantajul că poate evolua și ca fundaș central, dar și ca mijlocaș central.  ”Ne bucurăm că am obținut numai victorii, am câștigat și la Băbeni, sper să o ținem tot așa. Obiectivul este să promovăm, cred că suntem favoriți, dar mai sunt meciuri multe până la final. Mă bucur că avem un grup frumos la Horezu, suporterii sunt minunați, iar conducerea este una profesionistă. Avem mulți jucători cu experiență și se știe proverbul, cine nu are bătrâni, să-și cumpere! Campionatul nu este jucat, este lung, se poate întâmpla orice, luăm fiecare meci în partea și sperăm să câștigăm Superliga, iar la baraj nu îmi e frică  de nimeni” a declarat Mircea Scheau.

FC Băbeni – Flacăra Horezu 2-3 (0-2)

Au marcat: Despoiu 48, Tănase 90+4 / Ad. Popa 11, Verdeș 35, Georgescu 67

FC Băbeni: Vlădoi – Drăghia, Rădulescu, Mușuroia, Dumitrescu (Zaharioiu 59) – Dudea (Tănase 69), Dobre, Văduva, Ciobanu, Despoiu, M.Vlad.  Antrenor: Lucian Giurcă

Flacăra Horezu: Oțăt – Scheau (Gheorghescu 89), Vladu, M.Popescu, Covalschi – Precup, Nistor – Ad.Popa, Simeanu (D.Oprescu 80), Stănică (Georgescu 59) – Verdeș (Chira 85). Antrenor: Adi Popa

Arbitri: Daniel Demetrescu – Florin Păunescu, Bogdan Iordache (toți din Rm.Vâlcea)

Costeștiul s-a retras la pauză!

Partida Cozia Călimănești – Minerul Costești, scor 7-0, a durat doar 45 de minute, după ce oaspeții au decis să se retragă de pe teren la pauza meciului! Rămasă în zilele precedente jocului fără antrenorul Gabriel Glodeanu, Costeștiul s-a prezentat la Călimănești doar cu 11 jucători, iar doi dintre ei au părăsit terenul pe parcursul primei părți, fără a părea accidentați!  Astfel, în prima repriză, golurile au curs în poarta oaspeților, reușind să puncteze Ciocotoiu, Schinteie (2), Chiripuș, L.Săraru (2) și Ștefan. La pauză, minerii din Costești au decis să limiteze proporțiile scorului și nu au mai ieșit de la cabine, astfel că jocul va fi omologat cu scorul de 7-0. După un start bun de sezon,  Minerul Costești este pe topogan și a căzut în afara locurilor de play-off. Metoda retragerii de pe teren a fost folosită în urmă cu o săptămână și de Lotru Brezoi la Horezu, dar este greu de înțeles la ce s-au mai înscris aceste echipe în Superligă.

Rezultate etapa 15:

Unirea Tomșani – SCM Rm.Vâlcea  7-0

Oltețu Alunu – Voința Orlești   0-3

FC Băbeni – Flacăra Horezu   2-3

Lotru Brezoi – Viitorul Dăești   0-4

Oltețu Bălcești – CS Mădulari (duminică)

Cozia Călimănești – Minerul Costești   7-0 (întrerupt)

CLASAMENT:

 1. Flacăra Horezu     15  15        0          0          87-16   45p
 2. Cozia Călimăneşti 15   13        1          1          59-13   40p
 3. Viitorul Dăeşti      15 12        1          2          77-15   37p
 4. F.C. Băbeni          15    8          2          5          58-31   26p
 5. Voința Orlești     15     7          3          5          51-30   24p
 6. Unirea Tomşani    15    6          1          8          42-52   19p
 7. Minerul Costeşti    15    6          0          9          32-42   18p
 8. C.S. Mădulari         14    5          2          7          42-46   17p
 9. Oltețul Alunu         15    5          1          9          27-55   16p
 10. S.C.M. Rm. Vâlcea 15     3        1          11        23-83   10p
 11. Lotru Brezoi            15     1          2          12        18-79   5p
 12. Oltețu Bălceşti        14      1          0          13        14-68   3p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *