Adrian Mitrache: „Birocraţia omoară proiectele de dezvoltare a satelor”

 

Adrian Mitrache a devenit viceprimar al comunei Goleşti anul trecut, în luna iunie, când a fost ales în unanimitate de PNL, PSD şi ALDE. De atunci colaborează permanent cu primarul Dumitru Ropină în interesul locuitorilor, pentru a aduce localitatea la acelaşi nivel cu localităţile vecine. Spune că birocraţia este apăsătoare, obligând administraţiile locale să bată pasul pe loc în privinţa dezvoltării satului: „Am depus la Ministerul Dezvoltării documentaţiile pentru cele două proiecte: dotarea cabinetului medical, dar şi pentru înfiinţarea reţelei de apă. Volumul de muncă a fost mare, cel mai mult pentru obţinerea avizelor. Abia în penultima zi am reuşit să ridicăm de la OCPI avizul, iar în ultima zi avizul de la CEZ. Toate acestea s-au obţinut după multe zile de stat pe la uşile respectivelor instituţii. Este de-a dreptul o nebunie, nu înţeleg de ce CEZ, care ne-a luat cei mai mulţi bani, 3700 de lei pentru un aviz a trebuit să îl emită atât de târziu. Pentru că a fost nebunia asta, cu avizele, în alte judeţe s-au făcut şedinţe cu directorii acestor instituţii pentru a-i mobiliza şi a le cere ajutorul, să elibereze avizele acestea cât mai repede, pentru că este o situaţie deosebită. Am dus la Bucureşti 33 de dosare numai cu viza OCPI. Sunt mulţi primari care nu au reuşit să facă documentaţiile pentru că nu au drumurile băgate în domeniul public. Aşa cum am fost şi noi, o mare problemă sunt drumurile din Blidari şi Popeşti. Drumurile respective nu erau introduse în domeniul public şi a trebuit să facem cadastrare, intabularea, apoi nomenclator, şi să le introducem în domeniul public. Este o anomalie să plătim noi, primăriile, taxe la alte instituţii ale statului, iar birocraţia asta omoară cu zile proiectele de dezvoltare a satelor”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Mitrache.

 

Dumitru Ropină: „Trebuie să muncim pe brânci ca să aducem localitatea la nivelul comunelor vecine”

 

Dumitru Ropină, primarul din Goleşti, declară că nu şi-a pierdut speranţa, şi spune că, aşteaptă în continuare rectificarea bugetară din acest an: „Se aude că va fi pe plus, şi sunt sigur că se vor aloca fonduri şi pentru Goleşti. Bani pentru cofinanţarea proiectelor pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării avem, pentru că am făcut economii, i-am pus la „ciorap”, aşa că nu depindem de Consiliul Judeţean. Am vrea, în schimb ca, de anul viitor, să asfaltăm drumurile. Am ajuns să îmi fie ruşine când merg pe aceste drumuri pietruite”,  declară primarul.

Dumitru Ropină consideră că este inadmisibil ca drumurile comunale dintr-o localitate a cărei ţară este membră a Uniunii Europene, în secolul XXI, să arate ca nişte poteci haiduceşti: „Oamenii mă opresc şi mă întreabă ce am făcut un an la primărie, dar ei nu ştiu că drumurile nu erau nici măcar măsurate şi introduse în domeniul public. Pentru acest fapt nici măcar nu am putut merge la Consiliul Judeţean, să cerem ceva, pentru că nu am avut intabulare şi cadastrarea, adică baza drumurilor făcută. Am făcut aceste lucruri, şi a fost o muncă grea, care nu se vede. Oamenii nu cunosc aceste aspecte şi nu mai au răbdare: vor asfalt pe uliţe. Eu am stat de vorbă şi cu angajaţii primăriei, şi sper că au înţeles de ce suntem aici şi ce trebuie să facem. Le-am spus că trebuie să muncim pe brânci ca să aducem localitatea la nivelul comunelor vecine”, subliniază primarul din Goleşti, Dumitru Ropină.

 

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *