DJTS Vâlcea premiază sportivii pe 19 ramuri!

Cel mai așteptat eveniment sportiv al anului pe plan local, Gala Sportului Vâlcean  se va desfășura în seara zilei de  19 decembrie, la Restaurantul Paradis Royal Events.

Dacă în anii trecuți, organizatorul evenimentului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a întocmit un clasament general al sportivilor vâlceni, în baza punctajului de la Ministerul Tineretului și Sportului, de această  dată, directorul Bogdan Marinescu a anunțat schimbări importante în modalitatea de efectuare a premierii. Astfel, vor fi întocmite clasamente separat, la fiecare disciplină sportivă, fără însă a se mai desemna un laureat general.

”Gala Sportului Vâlcean va fi organizată altfel, nu va mai fi un top efectiv de 10 sportivi, nu vom mai împărți sporturi olimpice și neolimpice, ci vor fi premiate toate ramurile sportive din Vâlcea, sporturi individuale și echipe. Vor fi premiate cu bani toate sporturile care au obținut rezultate la campionate naționale, olimpice, balcanice, europene și mondiale, conform tabelelor date de Minsiterul Tineretului și Sportului, în baza cărora fiecare DJTS din țară organizează galele sportului. Nu va mai fi un top, pentru că alte sporturi olimpice nu au intrat niciodată în primii 10, ci va fi sportivul anului pe fiecare ramură sportivă: box, karate, atletism, kempo, lupte, radio, scrimă și celelalte. În total, sunt 19 ramuri sportive, incluzând și persoanele cu dizabilități și vor fi și șapte sporturi de echipă, vor primi premii în bani, doar cei care au obșinut rezultate conform punctajelor MTS, cu rezultate  la campionatele naționale, olimpice, mondiale, europene sau balcanice. Antrenorii acestora vor fi premiați tot cu bani. Am inclus și persoanele cu dizabilități, și ei pot face sport până la un anumit nivel și  am vrea să îi susținem și să fie alături de ceilalți sportivi” a anunțat directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu.

Pe lângă premiile în bani, se vor oferi și premii cu cupe, plachete și medalii. ”Arbitrii, fostele glorii, veterani și restul sporturilor care participă în competiții sportive, dar nu au obținut rezultate sunt invitați la Gala Sportului Vâlcean și vor fi premiați cu diplome, medalii, plachete, dar nu vor primii bani. Probabil vor fi și premii speciale la ramurile la care nu există federație, exemplu rubgy-tag” a mai spus șeful DJST.

Dacă s-ar fi întocmit și în acest an un top general, conform punctajelor MTS, podiumul ar fi fost compus din karateka de la CS Chimia. Sportivul anului ar fi fost Nicolae Stanciu, campion mondial la categoria 84 kg, kumite seniori WFK, vicecampion mondial la shobu ippon și vicecampion european la kumite individual. Pe podium s-ar mai fi aflat  Paul Dinu și Silviu Ghiță, ambii medaliați cu aur la Europenele de kumite individual și cu bronz la Mondialele de kumite individual. Sistemul de punctaj al MTS îl puteți urmări în imaginea alăturată articolului nostru.

Gala Sportului Vâlcean este organizată de DJST Vâlcea, cu sprijinul substanțial al Primăriei municipiului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *