HCM Rm.Vâlcea a obținut sâmbătă o nouă victorie, 31-21 pe teren propriu cu Rapid București și echipa pregătită de Aurelian Roșca a terminat turul pe locul 2!

Echipa antrenată de Aurelian Roșca a avut ceva emoții doar în startul jocului, când Rapid s-a desprins la 4-1 (minutul 7), însă time-out-ul cerut de tehnicianul Vâlcii a revitalizat jocul roș-albastrelor.  Cu Glibko și Krnic dând tonul în atac și cu o defensivă foarte bună, HCM a egalat rapid, 5-5 (minutul 14), apoi s-a desprins la 8-5 (minutul 18). Oaspetele a fost în joc până în minutul 27, când tabela arăta 11-9, dar HCM a mai marcat de două ori până la finalul reprizei.

Din minutul 36, de la scorul de 16-13, susținute de peste 1.500 de spectatori, vâlcencele au marcat cinci goluri consecutive și s-au distanțat clar pe tabelă. Din echipa vâlceană au lipsit cele două extreme stânga, Ana Maria Tănasie și Cristina Florica, accidentate, pe acest post fiind trecută centrul Maria Gavrilă. Pe finalul jocului, pentru că scorul o permitea, Aurelian Roșca a rulat tot lotul.  HCM s-a impus la final cu 31-21 și a terminat turul în Liga Florilor pe locul 2, fiind surpriza plăcută a campionatului.

Cum CSM București nu poate rata titlul, bătălia se dă pentru locurile 2-3, care asigură participarea în sezonul viitor al Cupei EHF.  Vâlcea și Craiova au prima șansă la cupele europene, la care, însă, mai speră și Cisnădie, echipa de pe locul 4 și aflată la cinci puncte în spatele HCM-ului. Cu 10 victorii în ultimele 11 etape, în care a pierdut doar în deplasarea de la CSM București, HCM a luat o opțiune serioasă pentru îndeplinirea obiectivului.

În etapa 14, prima din retur, HCM va juca duminică, 28 ianuarie (ora 16,30), în Sala Sporturilor Traian cu Corona Brașov, echipă care l-a demis pe antrenorul Costică Buceschi și a renunțat la patru jucătoare.

Cum pe parcursul acestei săptămâni, în pauza dintre tur și retur, echipele pot face transferuri la FRH, rămâne de văzut dacă conducerea clubului HCM va face modificări în lot.  Cel mai probabil, în lot va mai apărea încă o extremă stânga, post pe care, doar Cristina Florica este aptă până la finalul sezonului.

 

HCM Rm. Valcea – Rapid Bucureşti 31- 21 (13-9)

Sala Sporturilor Traian, spectatori 1.500

HCM: Blazek, Razum, Ciucă – Glibko 10, Krnic 6, Băcăoanu 3, Vasileuskaya 3, Badea 3, Craiu 2, Gavrilă 1, Fernandez 1, Vukcevic 1, Adespii 1, Lopez, Mitrache. Antrenor: Aurelian Roșca

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *