Drumul de pământ DN 7D Câineni – Perişani – Curtea de Argeş, în „cărţile” Consiliului Judeţean   

 

Primarul din Perişani, Ion Sandu salută promisiunea făcută de preşedintele Consiliului Judeţean în urma solicitărilor făcute de autorităţile locale şi de locuitorii din Ţara Loviştei, ca drumul de pământ DN 7D să fie preluat de forul judeţean şi să fie promovat pentru a fi reabilitat sub indicativ de „drum judeţean”: „Am o promisiune de la Constantin Rădulescu, în sensul că va prelua acest drumul naţional, DN 7D în administrarea Consiliului Judeţean, pentru ca mai apoi să-l poată depune în vederea finanţării prin PNDL-3. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a declarat că are în vedere această treabă, iar foarte curând o să convoace toţi primarii din ţara Loviştei pe această temă”, a precizat primarul din Perişani, Ion Sandu.

 

Drumul Naţional 7D, o adevărată pată pe obrazul României

 

Drumul Naţional 7D rămâne în continuare un calvar pentru şoferi. De-a lungul anilor au existat doar promisiuni de modernizare efectivă a acestuia, care nu s-au concretizat. DN 7D traversează zona montană de nord a masivului Cozia, fiind legătura rutieră cea mai apropiată dintre Sibiu şi Piteşti, prin Curtea de Argeş. Din anul 2003 acest drum figurează pe hartă ca fiind drum naţional, dar, în realitate, arată ca o înşiruire de tranşee ca după bombardament, o adevărată pată pe obrazul României, la capitolul infrastructură rutieră. Primarii celor patru comune, Câineni, Titeşti, Boişoara şi Perişani, care sunt tranzitate de drumul naţional de pământ 7D spun că această calitate, de drum naţional este înscrisă numai pe hartă, nu şi pe teren. Reabilitarea acestui drum ar face să explodeze numărul pensiunilor agroturistice în zonă. Mai mult, o dată asfaltat, acest traseu poate prelua traficul de pe Valea Oltului şi poate aduce dezvoltatori în turism. Aici, în Ţara Loviştei există o zonă turistică extrem de apreciată. Cei care reuşesc să viziteze această zonă se bucură de panorama aşezării la poale de munţi semeţi, înconjurată de păduri trainice, ascunse printre munţi şi văi, locuri neasemuit de frumoase, unde s-au păstrat cu sfinţenie credinţa şi obiceiurile: „Din păcate, DN 7D este ca acum 2000 de ani, când Carol Robert de Anjou a intrat pe teritoriul României, continuându-şi drumul spre Defileul Băiaşului, unde a avut loc lupta de la Pripoare, după care s-a întors către Ungaria. Atunci drumul era mult mai important decât este acum, pentru civilizaţia de azi”, este de părere primarul Ion Sandu.

 

Ion Sandu: „Costi Rădulescu va rămâne în istoria Ţării Loviştei dacă va decide preluarea DN 7D”

 

La Perişani, primarul a reuşit să asfalteze toate drumurile comunale şi spune că este inadmisibil ca un drum naţional dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, în secolul al XXI-lea să arate ca o potecă haiducească. Spune că unica soluţie a rămas preluarea drumului de forul judeţean, în vederea asfaltării: „Drumul naţional 7D, Câineni – Perişani – Curtea de Argeş, care traversează Ţara Loviştei rămâne o ruşine. În urmă cu trei ani, în anul 2015, în luna decembrie reuşisem să conving toată conducerea Consiliului Judeţean să declasifice acest drum şi să-l prindă prin POR, pentru finanţarea modernizării lui. A apărut însă un personaj politic vâlcean, Butnaru, şi un alt fost primar din zonă, reuşind sa răstoarne toate demersurile mele de atunci. Între timp, Consiliul Judeţean a atras fonduri europene prin POR pentru trei drumuri judeţene care sunt deja prinse în vederea asfaltării, ieşind din Drumul naţional 7D, Câineni – Perişani – Curtea de Argeş.  Ulterior s-a încercat din nou finanţarea în vederea asfaltării acestui drum, statul alocând CNADNR o finanţare de 50 de mii de lei pentru întocmirea DALI, dar nimeni nu s-a ocupat de acest proiect, iar banii s-au dus pe „apa sâmbetei”, cu toate promisiunile pe care le-am avut eu la ei. Preşedintele Consiliului Judeţean ne-a promis preluarea drumului de forul judeţean, în vederea asfaltării. Costi Rădulescu va rămâne în istoria Ţării Loviştei dacă face acest lucru, în condiţiile în care garantez că toată Ţara Loviştei o va avea de parte lui”, a subliniat primarul liberal din Perişani, Ion Sandu.

 

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *