Ziua internaţională a „Cititului Împreună”, celebrată la Păuşeşti Măglaşi

 

 

 

Joi, 1 februarie 2018,  Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi a celebrat „Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI)”.

 

Astfel, Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi a oferit elevilor clasei pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Achim Popescu” din Păuşeşti Măglaşi şansa de a se îndrăgosti de lectură şi de carte. Având convingerea că dragostea pentru lectură se dezvoltă din primii ani de şcoală, în cadrul acestui eveniment au fost alese „cărţi care iubesc copiii”, şi s-au citit cu voce tare poveşti, trimiţând un mesaj minunat tuturor celor prezenţi, despre frumuseţea şi beneficiile cititului împreună cu copiii. Activitatea, desfăşurată sub egida Lit World.org, şi coordonată de „Citim Împreună România” a fost organizată în localitatea Păuşeşti Măglaşi de Biblioteca Publică „Antim Petrescu”, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Achim Popescu”. Astfel, copiii din Păuşeşti Măglaşi, participanţi la „ZICI-2018″, coordonaţi de bibliotecarul Ioana Goran şi Corina Predişor, profesor la şcoala gimnazială din Păuşeşti Măglaşi au avut o experienţă plăcută în prezenţa unor cărţi de care s-au îndrăgostit.

„ZiCi- 2018″ la Păuşeşti Măglaşi a fost un real succes, despre care bibliotecarul Ioana Goran vorbeşte cu entuziasm: „Dragostea de carte, de lectură în general este unul dintre darurile preţioase pe care un adult îl poate oferi copiilor. Mă bucur că am reuşit, încă o dată, să ofer un astfel de dar”, a afirmat Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu”, din Păuşeşti Măglaşi.

„ZICI” este un eveniment global, marcat de milioane de oameni din peste 100 de ţări.

 

Claudia Şchiopu

Foto eveniment

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *