Constantin Pîrvu: „Uniunea Judeţeană Filiala CNSLR Frăţia are o nouă conducere, legală şi statutară”

Impact real: Vă rog să ne lămuriţi ce s-a întâmplat la alegerile care au avut loc recent la Uniunea Judeţeană a Sindicatelor, Filiala CNSLR Frăţia Vâlcea?

 

Constantin Pîrvu: Anul trecut s-a hotărât la nivelul confederaţiei să aibă loc o conferinţă judeţeană de alegeri pentru noua conducere a Uniunii Judeţene. Am avut două discuţii telefonice cu secretarul general al confederaţiei în legătură cu organizarea alegerilor, şi punctul meu de vedere a fost că cel mai bine ar fi ca alegerile să aibă loc la începutul lunii ianuarie 2018, din mai multe motive. Era normal să încheiem anul financiar 2017 şi să ne descărcăm de gestiune. Pe de altă parte, era nevoie să avem unui lider de sindicat dispus să aibă grijă de patrimoniul Uniunii Judeţene, format din două clădiri şi un garaj, care sunt în centrul oraşului. După discuţia cu secretarul general au început să se facă presiuni asupra unor lideri de sindicat, să nu participe la întâlnirile programate la Uniunea Judeţeană. Din păcate, unii dintre lideri au cedat presiunilor, având interese pentru a-şi păstra funcţiile, financiare sau patrimoniale. Spre cinstea lor, au fost şi lideri de sindicat care, în ciuda tuturor presiunilor făcute în repetate rânduri asupra lor de secretarul general şi nu numai nu au cedat şi au ţinut unită Uniunea Judeţeană. Unii dintre liderii care au cedat nu şi-au plătit cotizaţia de sindicat la Uniunea Judeţeană, iar alţii au participat la acţiunile Uniunii Judeţene şi la şedinţe 10 minute în ultimii opt ani, dar voiau mereu consilii de administraţie plătite. Cu această ocazie am constatat care este calitatea liderilor, şi cât de mult îi interesează problemele membrilor de sindicat din judeţul Vâlcea.

 

Impact real: Ce s-a întâmplat efectiv la aceste alegeri?

 

Constantin Pîrvu: Iniţial eu nu am vrut să candidez, dar liderii de sindicat fideli Uniunii Judeţene au venit cu adeziuni în scris pentru candidatura mea la un nou mandat de patru ani. Menţionez că în repetate rânduri i-am convocat pe toţi liderii la mai multe întâlniri la Uniunea Judeţeană, pentru a fixa strategia şi noua conducere a uniunii, dar cei manevraţi nu s-au prezentat la aceste întâlniri. Pentru detensionarea situaţiei, în cadrul acestor întâlniri l-am propus pentru funcţia de preşedinte pe domnul Viorel Neacşu, această propunere fiind trimisă şi la Bucureşti, dar nici până la această dată nu am primit vreun răspuns. Ulterior, datorită presiunilor făcute asupra lui, inclusiv ameninţări cu pierderea locului de muncă, Viorel Neacşu a cedat şi nu a mai vrut să candideze. În aceste condiţii, liderii de sindicat care au activat efectiv în cadrul Uniunii Judeţene au luat hotărârea ca, la data de 11 ianuarie să aibă loc conferinţa judeţeană de alegeri. Până în ultimul moment, domnul Viorel Neacşu a afirmat că va candida la funcţia de prim vicepreşedinte, colegii mei fiind de acord, dar nu s-a prezentat la alegeri. Rezultatul alegerilor a fost că Uniunea Judeţeană Filiala CNSLR Frăţia are o nouă conducere, legală şi statutară, pentru care am depus documentele necesare la Tribunalul Vâlcea. Cu toată mizeria creată de secretarul general, o să-i demonstrăm că dreptul de asociere nu ni-l poate lua nimeni, este un drept legal şi constituţional.

 

Impact real: Care este motivul pentru care conducerea CNSLR Frăţia a transmis la toate instituţiile din Vâlcea o adresă prin care afirma că aţi fort revocat din funcţie?

 

Constantin Pîrvu: Această mizerie este creată de secretarul general al confederaţiei, pentru simplul motiv că am cerut amânarea alegerilor cu două luni, pentru motivele expuse mai sus. Ca să vedeţi că este o mizerie, aceeaşi situaţie s-a întâmplat la Craiova, în sensul că nici până acum nu cred că s-au organizat alegeri acolo, dar nu s-a apelat la astfel de tertipuri pentru discriminarea şi influenţarea candidaturilor. Adevărul este că o astfel de hotărâre de revocare este ilegală. Eu am fost ales de liderii de sindicat din judeţul Vâlcea, şi tot ei erau singurii care ar fi putut să mă revoce, iar, pe de altă parte, nu am fost ales sau plătit vreodată din fondurile CNSLR, deci nu sunt un angajat al lor. Mai mult, nici până în acest moment nu am primit de la ei decizia revocării, aşa cum era legal. Orice decizie nominală, care mă privea personal trebuia să mi se comunice oficial, astfel încât să am posibilitatea de a o ataca în instanţă. În felul în care au procedat ei, trimiţând o adresă către alte instituţii ale statului din Vâlcea, cu scopul de a mă discredita, din punctul meu de vedere reprezintă o mare mizerie. Menţionez că timp de trei mandate am fost membru în Comitetul Director al Confederaţiei CNSLR Frăţia, răspunzând de judeţele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

 

 

Impact real: A apărut în spaţiul public informaţia potrivit căreia s-ar fi organizat o altă rundă de alegeri, separate faţă de cele ale Uniunii Judeţene. Ce ştiţi despre acest lucru?

 

Constantin Pîrvu: Din câte am aflat, cei care au cedat presiunilor venite de la Bucureşti au organizat alte alegeri, fiind de acord cu un candidat impus de secretarul general al CNSLR Frăţia, dar care nu este membru al Uniunii Judeţene. Până pe data de 5 decembrie 2017 această persoană a activat la Uniunea Judeţeană Alfa, deci nu avea nici o calitate să candideze la conferinţa judeţeană de alegeri a CNSLR Frăţia. Nu a fost membru al uniunii noastre, nu a activat în cadrul Uniunii Judeţene şi nu a plătit nici un leu cotizaţie la Uniunea Judeţeană a CNSLR Frăţia.

 

Impact real: Care credeţi că este interesul acestor persoane, de a vă înlătura de la conducerea Uniunii Judeţene?

Constantin Pîrvu: Din relatările mai multor colegi, problema cea mai importantă pentru cei care sunt manevraţi este legată de patrimoniul Uniunii Judeţene, format din două clădiri, una cu trei nivele, alta cu două nivele şi un garaj, situate în centrul oraşului, la 100 de metri de Prefectură. Acest patrimoniu este modernizat, bine întreţinut, cu evaluările făcute la zi şi cu taxele plătire la bugetul de stat şi bugetul local, în situaţia când, în alte judeţe, chiar şi în judeţul Vâlcea, patrimoniul sindical a ajuns o ruină. Liderii de sindicat de la Bucureşti sau din Vâlcea nu au participat în nici un fel financiar, logistic sau în alt fel la modernizarea şi întreţinerea patrimoniului sindical din Râmnicu Vâlcea, pe care eu l-am întreţinut în toţi aceşti ani.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *