Cozia, chinuită de propriul gazon

Cozia Călimănești s-a chinuit sâmbătă să treacă de Voința Orlești, scor 1-0 și trupa lui Vasile Ilinca așteaptă marele derby din etapa viitoare, de la Horezu.

Pe un teren dificil, plin  de noroi, așa cum este mereu cel de la Călimănești, Cozia a avut anihilat principalul atu, tehnica și construcția. Orleștiul a dat o replică bună ca joc, însă suferă la disciplina de joc, mulți dintre jucători și oficiali fiind mai preocupați să încerce să pună presiune pe arbitraj. Brigada condusă de Iuliana Demetrescu a dus însă foarte bine la capăt un joc dificil și neașteptat de tensionat.

Cozia nu a avut multe ocazii în prima repriză, dar în finalul acesteia, Mitu Schinteie a obținut un penalty, însă șutul lui Alexandru Ștefan a fost blocat de portarul Sabău. Imediat după reluare, gazdele au reușit golul victoriei, Grigore Ceapă reluând din careu în plasa oaspeților. Orleștiul a fost și ea periculoasă în minutul 51, când șutul lui Dan Ioniță din lovitură liberă de la 22 de metri a trecut puțin pe lângă poartă, Armeanu fiind bătut. Tot atacantul gazdelor, Ceapă a fost aproape de gol în minutul 84, dar a tras slab din poziție foarte bună.  Din minutul 87, oaspeții au jucat în inferioritate numerică, masivul Mitală fiind eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonaș galben.  S-a terminat 1-0 pentru Cozia, care se pregătește pentru marele derby de sâmbătă, de la Horezu, cu Flacăra, acolo unde doar un rezultat pozitiv o menține în lupta pentru titlul județean.

Mijlocașul stânga de la Cozia, Leo Săraru este și el nemulțumit de calitatea precară a gazonului de la Călimănești. ”A fost un meci foarte greu, pe un teren aproape impracticabil, este bine că am câștigat. Urmează jocul de la Horezu, sperăm că obținem acolo ceea ce ne dorim” a anunțat Leo Săraru.

Tehnicianul Coziei, Vasile Ilinca se gândește deja la derbyul din etapa următoare, de pe terenul liderului. ”Punctele erau importante, nu am făcut un joc foarte reușit, dar în prima etapă este mereu mai greu, până intri în ritmul competiției. Am avut ocazii de poartă, dar rămâne aceeași problemă ca și în tur, finalizarea.  Așteptăm meciul de la Horezu, este foarte important pentru noi să nu pierdem. Dacă pierdem cu Flacăra, pentru noi se încheie campionatul” a declarat Vasile Ilinca.

Răcăreanu: ”Vom câștiga fără probleme la Horezu”

Ștefan Răcăreanu s-a întors în iarnă  la Cozia și în disputa cu Orlești a jucat fundaș stânga, postură în care a evoluat și în tur, contra Horezului. ”A fost un meci dificil, pe un teren greu, știam că întâlnim o echipă bună, am câștigat greu și în tur contra lor. Ne pregătim pentru marea finală cu Horezu, eu cred că vom câștiga fără probleme acolo, după cum ne-am pregătit în această iarnă. Nu ne e frică de Horezu sau Dăești, care e mai bun să câștige, cine merită să fie la Liga a III-a să meargă, dar cel mai important e să se și înscrie acolo, nu să luăm bătaie la baraj și să rămânem fără echipă. Este păcat pentru copiii de la SCM să termini junioratul și nu au unde să joace la nivel profesionist, să vină să joace pe terenuri de doi lei, nu pot crește în valoare. Nu avem echipă, nu avem terenuri, nu avem nimic în județul acesta”  a spus Ștefan Răcăreanu, care antrenează și echipa de Liga a IV-a Băile Olănești.

Lăzărescu: ”Jocul de la Horezu, cel mai important”

Fundașul de bandă Ionuț Lăzărescu este cel mai important transfer din iarnă al Coziei, acesta evoluând în toamnă la ACS Șirineasa.  Lăzărescu crede că lupta pentru titlu rămâne deschisă și va fi decisă în play-off.  ”A fost un joc bun cu Orleștiul, după o pregătire foarte intensă, urmează două jocuri foarte dificile, cu Horezu și Dăești. Meciul de la Horezu este cel mai important din acest sezon, dacă câștigăm venim la două puncte de ei! Lupta se dă între primele trei echipe, mai este și play-off-ul, mai sunt multe jocuri grele”.

Cozia Călimănești – Voința Orlești 1-0 (0-0)

A marcat: Grigore Ceapă 46

Eliminări: Mitală 87

Călimănești: Armeanu – Lăzărescu, Al.Ștefan, M.Chiripuș, Răcăreanu – Schinteie, Marinescu – Ang. Ștefan (Tisoaica 69), Roncea, L.Săraru (Al.Chiripuș 83) – Ceapă (Mazilu 90+3)

Orlești: Sabău – Răducea (Mihăescu 37), Cocărăscu, Mitală, Stoichiță (Ancuța 90) – Ciocea, Turiac (Tărbujaru 84) – D.Ioniță (Sticlaru 71), Mărăcine, Trașcă – Mihalcea.

Arbitri: Iuliana Demetrescu – Mădălin Dincă, Robert Băltac (toți din Rm.Vâlcea)

 

Fotbal, Superligă

Rezultate  etapa 17:

Unirea Tomșani – Flacăra Horezu   1-5

Oltețul Alunu – Viitorul Dăești   1-2

FC Băbeni – Oltețu Bălcești       9-1

Lotru Brezoi – CS Mădulari   1-2

Cozia Călimănești – Voința Orlești     1-0

Minerul Costești – SCM Rm.Vâlcea   3-2

 

CLASAMENT:

 1. Flacăra Horezu      17     17        0          0          97-17   51p
 2. Cozia Călimăneşti 17     15        1          1          68-13   46p
 3. Viitorul Dăeşti       17     14        1          2          81-16   43p
 4. F.C. Băbeni           17      9          2          6          67-34   29p
 5. Voința Orlești      17        8          3          6          54-31   27p
 6. C.S. Mădulari       17        7          3          7          47-48   24p
 7. Minerul Costeşti   17      7          0          10        35-46   21p
 8. Unirea Tomşani 17       6          1          10        43-60   19p
 9. Oltețul Alunu      17           5          1          11        28-62   16p
 10. S.C.M. Rm. Vâlcea17      3           1          13        25-94   10p
 11. Oltețu Bălceşti       17           2          1          14        18-78   7p
 12. Lotru Brezoi         17              1          2          14        19-83   5p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *