Lecția calității în materie de lenjerii vine din domeniul HoReCa

V-ați gândit cum ar fi să aveți parte de același confort acasă, precum se întâmplă la hotel? O mare diferență se face la nivel de lenjerii, la calitatea acestora. Tocmai cele care permit un nivel de odihnă îmbunătățit este și elementul ușor ignorat de unii sau ales după considerente greșite. O lecție în acest sens o învățăm de îndată ce depistăm ce anume face diferența între aceste tipuri de lenjerii.

 

Ce caracteristici trebuie să îndeplinească o lenjerie

O primă greșeală pe care o fac utilizatorii casnici este să se rezume la preț sau la aspect. Nu spune nimeni că acestea nu sunt aspecte importante, însă nu sunt cele care primează. De la material pleacă totul, moment în care se face deja diferența între un produs calitativ și unul inferior din acest punct de vedere. Dar și la acest capitol există o întreagă poveste.

Bumbacul – este cunoscut ca fiind acel tip de material dintre cele mai bune. Dar nu este singurul. Poate fi vorba de bumbac satinat, de damask, din Percale sau din şifon. Fiecare în parte prezintă avantajele sale, este un material ce contribuie la o stare de bine, mai ales dacă se respectă și timpul ideal de a fi folosit. Spre exemplu, bumbacul egiptean sau cel satinat este acel tip de material elegant și confortabil, însă ceva mai sensibil la grad mare de uzură. Desigur că și grosimea materialului își spune cuvântul din acest punct de vedere.

Aparte de materialul din care sunt confecționate tipurile de lenjerii pat HoReCa se ține cont de asemenea de dimensiuni corecte, de întreținere pe măsură și de un design ceva mai simplist. Se prea poate să fi observat că în cadrul hotelurilor predomină albul, cu tivul accentuat, un model texturat, brodat, cu logo de cele mai multe ori. În schimb, utilizatorii casnici se lasă atrași de modele colorate și imprimate. Nimic greșit într-o măsură, însă de multe ori această modalitate este cea de mascare a unei calități îndoielnice la capitolul materiale, cusături, îmbinări, detalii etc. Ca și când se dorește o compensare, dar din păcate care nu merită.

În strânsă legătură cu partea de design intervine și o anumită abordare privind întreținerea. Lenjeriile de pat din sfera HoReCa sunt spălate intens, dezinfectate, atent îngrijite, călcate și uneori și apretate. Fiecare etapă din acest proces face ca la momentul de utilizare să se înregistreze un confort absolut. În schimb, nerespectarea modului de spălare, de temperatură, duce la ineficienţă în misiune și ca urmare lenjeria începe să pălească la propriu – culori șterse, spălare parțială, decolorare, pete, material rărit, destrămat etc.

Secretul lenjeriilor HoReCa stă de fapt în producători de înaltă clasă, în alegeri optime, în materiale de calitate. Sunt necesare toate detaliile pentru ca rezultatul să fie unul demn de apreciat. Mai cu seamă pentru că în joc stă și reputația unei unități de cazare, lenjeriile din domeniul HoReCa sunt un etalon al calității și se aleg după acest principiu strict. Ar putea și utilizatorii casnici să facă acest lucru, pentru meritul de confort câștigat ulterior.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *