Flacăra Horezu a câștigat sâmbătă, în Treapt, derby-ul cu Cozia Călimănești, scor 3-1 și s-a desprins probabil decisiv în lupta pentru titlul județean.

Călimăneștiul mai spera la titlul județean doar dacă nu pierdea în Treapt, dar prestația echipei lui Vasile Ilinca nu a lăsat niciun moment impresia că poate obține un rezultat pozitiv.

Liderul Flacăra a început în tromba și în minutul 5, Georgescu a centrat perfect din flancul stâng, vulpoiul Verdeș a atacat colțul scurt și a reluat imparabil cu capul pentru 1-0. Peste câteva minute, Covalschi a avut șansa desprinderii, când a șutat de la 16 metri pe jos și Adi Popa nu a ajuns de puțin să împingă mingea în plasă.  Accidentarea lui Verdeș din minutul 18 a adus o serie de permutări în ofensiva gazdelor, cu Georgescu trecut pe flancul drept și Adi Popa în postura de vârf.  Treptat, odată cu scurgerea timpului, Cozia a echilibrat jocul, dar a abuzat de mingi lungi pentru Ceapă și nu a pus în pericol poarta gazdelor.

În startul părții secunde, Schinteie l-a servit ideal pe Ceapă, atacantul a scăpat singur pe flancul drept, dar a tras pe jos și Matache a intervenit salvator. Ocazia s-a răzbunat imediat, Radu Georgescu a șutat cu boltă de la 20 de metri și mingea a poposit în plasa laterală pentru 2-0. Imediat, antrenorul Coziei, Vasile Ilinca a făcut o dublă schimbare și a introdus în poartă un junior, pentru a folosi 10 jucători de câmp seniori.

Cozia nu s-a dat bătută și a revenit în meci din minutul 54, când, după o fază prelungită de atac, Lăzărescu a reușit să înscrie cu un șut din  13 metri. Era de așteptat un asalt al Coziei spre poarta lui Matache, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cu axul central Șcheau-Dinu-Precup-Popa în zi foarte bună, Flacăra a ținut adversara departe de propriul careu. Finalul a aparținut celui mai bun jucător al meciului, Gabi Precup. Mai întâi, în minutul 90, mijlocașul trage în bară și mingea ricoșează tot la el, dar reia peste. În al treilea minut de prelungiri, tot Precup recuperează în preajma careului advers, scapă singur și pasează în fața porții goale, de unde Adi Popa îndeplinește formalitatea. S-a terminat 3-1 pentru Flacăra și horezenii rămân cu punctaj maxim după 18 meciuri, cu opt puncte avans față de urmăritoarele Călimănești și Dăești.

Superioritatea Flacărei a fost recunoscută după joc și de reprezentanții Coziei. ”Am greșit foarte multe pase, am avut multe greșeli individuale nepermise, era greu să câștigăm în situația asta. Horezu a făcut un joc bun și merita victoria” a  declarat la final antrenorul Coziei, Vasile Ilinca.

”Am făcut o primă repriză proastă, ne-a fost frică, ne-am apărat în loc săa tacăm. Am început mai bine în repriza secundă, am avut ocazie, dra tot ei au înscris, nea Vasile a făcut o schimbare bună, am dat gol, dar am rămas pe locul 2 și nu se știe dacă îi mai prindem” a recunoscut și fundașul central al Coziei, Alexandru Ștefan.

 

Flacăra Horezu – Cozia Călimănești 3-1 (1-0)

Au marcat: Verdeș 5, Georgescu 49, Ad.Popa 90+2 / Lăzărescu 54

Stadion Treapt, spectatori 400

Flacăra: Matache – Samson, Șcheau, C.Dinu, Covalschi – Precup, Nistor (Ov.Popescu 55) – Ad.Popa, Simeanu (Gheorghescu 90+3), R.Georgescu (Vladu 69) – Verdeș (Stănică 18). Antrenor: Adrian Popa

Cozia: Armeanu (Buzilă 50) – Lăzărescu, Al.Ștefan, M.Chiripuș, Răcăreanu – Marinescu, Schinteie – A.Ștefan (Marinaș 50), Roncea (Ciocotoiu 80), L.Săraru (Mazilu 63) – Ceapă. Antrenor: Vasile Ilinca

Arbitri: Cătălin Buși – Florin Păunescu, Alexandru Mihăilă (toți din Rm.Vâlcea)

Observator: Grigore Tomoioagă (Rm.Vâlcea)

Gabi Precup: ”Am fost mai buni”

”Un meci foarte important, l-am tratat cu mare seriozitate, ne bucurăm că am făcut horezenii fericiți, sper să o ținem tot așa și să nu ne mai oprim până la Liga a III-a. Noi tratăm orice meci foarte serios, ne facem treaba, vrem să câștigăm mereu, azi am demonstrat că am fost mai buni. Obiectivul este să câștigăm barajul, dar mai este mult până acolo” a declarat Gabi Precup.

Adi Popa: Trei puncte foarte importante”

Antrenorul-jucător Adrian Popa a început jocul în postura obișnuită, de mijlocaș dreapta, dar a trecut vârf după accidentarea lui Verdeș și a reușit din nou o partidă foarte bună .”Trei puncte foarte importante pentru noi, a fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună, dar suntem fericiți că am făcut lumea de aici bucuroasă. Campionatul nu este încheiat, mai sunt multe jocuri grele, urmează play-off-ul, sunt multe jocuri grele, tratăm serios fiecare meci, ne dorim să terminăm pe primul loc și să promovăm în Liga a III-a” a declarat Adrian Popa.

Edilul Sărdărescu: ”Avem echipă numai din caractere!”

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a asistat din tribună la victoria echipei finanțate de Primăria din localitate  și este convins că formația din Treapt  va juca din vară în Liga a III-a. ”Ne doream mult să câștigăm pentru suporterii din Horezu, știu dorința lor mare de a merge în Liga a III-a, au făcut o atmosferă foarte frumoasă. Sunt foarte mulțumit, am dominat, ne-am distanțat în clasament, sunt alături total de băieți, le ofer totul să mergem mai departe. Sunt convins că ajungem la baraj și intrăm în Liga a III-a și promisiunea mea pentru cetățenii orașului Horezu este că la următorul mandat, merg cu ei în Liga a II-a. Avem o echipă formată numai din caractere, alături de valoare” a anunțat Nicolae Sărdărescu.  Edilul va merge vineri la sediul Companiei Naționale de Investiții, alături de Adrian Popa, pentru a discuta toate aspectele referitoare la începerea reconstrucției Stadionului din Horezu. CNI a aprobat din toamna anului trecut fondurile pentru reconstrucția stadionului din Treapt,  care va cuprinde 1.000 de locuri cu scaune, vestiare noi, nocturnă, tabelă electronică și minihotel.

Rezultate etapa 18:

Viitorul Dăești – Unirea Tomșani 6-1

Lotru Brezoi – FC Băbeni 1-3

Voința Orlești – Minerul Costești 3-1

Flacăra Horezu – Cozia Călimănești 3-1

CS Mădulari – SCM Rm.Vâlcea 5-1

Oltețu Bălcești – Oltețul Alunu (duminică)

CLASAMENT:

 1. Flacăra Horezu 18 18        0          0          100-18 54p
 2. Viitorul Dăeşti 18 15        1          2          87-17   46p
 3. Cozia Călimăneşti 18 15        1          2          69-16   46p
 4. F.C. Băbeni 18 10        2          6          70-35   32p
 5. Voința Orlești 18 9          3          6          57-32   30p
 6. C.S. Mădulari 18 8          3          7          52-49   27p
 7. Minerul Costeşti 18 7          0          11        36-49   21p
 8. Unirea Tomşani 18 6          1          11        44-66   19p
 9. Oltețul Alunu 17 5          1          11        28-62   16p
 10. S.C.M. Rm. Vâlcea18        3          1          14        26-99   10p
 11. Oltețu Bălceşti 17 2          1          14        18-78   7p
 12. Lotru Brezoi 18        1          2          15        20-86   5p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *