Device-urile de tip smartphone au devenit indispensabile pentru toate persoanele. Aici sunt stocate atat informatii, precum contacte si mesaje, cat si poze sau video-uri. In plus, telefoanele au devenit principalul dispozitiv prin care majoritatea oamenilor acceseaza Internetul si site-urile de socializare, dar si e-mailul-ul personal. Acest lucru este de inteles, avand in vedere ca mobilele sunt tot timpul la indemana.

Daca ai un smartphone performant, in mod sigur iti doresti ca acesta sa functioneze bine cat mai multa vreme. Cateodata, insa, din cauza uzurii sau a accidentelor, atat telefonul tau, cat si accesoriile acestora au de suferit.

 

Afla care sunt cel mai des intalnite defectiuni ale telefoanelor si ce poti face tu pentru a le preveni!

  • Display-ul spart

Din moment ce mai mult de 90% dintre smartphone-uri folosesc exclusiv ecranul telefonului pentru accesarea acestuia si a functiilor existente pe device, lucru care a dus la disparitia butoanelor, display-ul a devenit din ce in ce mai mare. In plus, pentru a oferi utilizatorilor experiente cat mai variate si cat mai placute, companiile de telefoane au dezvoltat, de-a lungul anilor, ecrane care redau imaginile la o calitate din ce in ce mai inalta, pe o suprafata cat mai extinsa. Acest lucru inseamna, insa, ca si sensibilitatea display-ului creste odata cu dimensiuna lui. Asadar, din pricina accidentelor neplacute, cele mai multe dispozitive pot ajunge sa aiba display-ul spart. In unele cazuri, touchscreen-ul nu este afectat imediat, dar in celelalte, acest defect inseamna ca telefonul devine neutilizabil. Pentru a evita aceste situatii, este bine sa iei masuri de protectie, cum ar fi folia de sticla. Un sistem atat de simplu de protectie, pe care il gasesti pe Itelmobile, iti poate salva telefonul in cele mai multe situatii. Nu ezista sa apelezi la acest truc pentru protectia dispozitivului tau!

 

 

  • Defectiunea pieselor interne datorate socului, apei sau nisipului

Foarte multe defectiuni au loc din cauza cazaturilor. De la distante care depasesc 20 cm, ceea ce consideri tu ca este doar o cazatura minora poate fi, de fapt, un pas catre defectiuni interne ale telefonului. De asemenea, apa sau nisipul pot patrunde foarte usor in interiorul carcasei si pot cauza probleme. Ca sa eviti aceste situatii, cel mai bun lucru pe care il poti face este protejezi telefonul cu ajutorul unei huse. Poti gasi aceste sisteme de protectie cu un click aici, iar in acest fel, te vei feri de evenimente neplacute.

 

  • Uzura si ruperea firelor de la incarcator si casti

Incarcatorul, chiar daca nu face parte, efectiv, din telefon, este la fel de important. Fara acesta, niciun telefon nu ar functiona mai mult de 1-2 zile. Castile sunt, si ele, foarte necesare pentru majoritatea persoanelor. Din pacate, insa, si aceste accesorii sunt supuse unor incercari mai putin placute. Datorita manevrarii neconforme si a depozitarii gresit facute, firele acestora ajung sa se rupa, mai ales la imbinari. Pentru a evita acest lucru, este nevoie de mai multa atentie din partea ta. Foloseste, in primul rand, produse originale, pentru ca materialele folosite in crearea acestora sunt de calitate superioara. In al doilea rand, ai grija cum asezi aceste accesorii in momentul in care nu le folosesti. Desi vei fi tentat sa le infasori circular, aceasta poate fi o idee neinspirata. Ai grija la imbinari, acestea fiind cele mai sensibile zone, iar firele trebuie sa fie in permanenta intinse. In al treilea rand, fii atent la pozitia accesoriilor si in momentul folosirii.

Daca vrei ca telefonul tau sa aiba o viata indelungata, urmeaza sfaturile din articol. Daca vei avea grija de device-ul tau, vei evita cheltuielile costisitoare, pentru ca nu vei avea nevoie de reparatii!

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *