Vâlceanul Leonard Gugulici este singurul reprezentant al României ca trăgător la Campionatul Mondial de Pușcă -IPSC (tir dinamic),  care se va desfășura în localitatea Chateauroux din Franța, în perioada 02 -10 iunie. Până acum, acesta  a găsit  un singur sponsor, ADAROM, firma a unui român stabilit în Franța, care  acoperă o parte din cheltuieli. Pentru a putea fi însă prezent în vară la Chateauroux, Gugulici mai are nevoie de fonduri  pentru cazare și măcar pentru o sesiune de antrenament în condiții reale.

Vâlceanul  este și instructor de tragere în poligon și a fost unul dintre cei mai buni instructori de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române, avand în palmares foarte multe concursuri câștigate,  fiind cunoscut mai ales pentru rezultatele obținute în domeniul artelor marțiale de contact.

Pentru cei mai puțin informați despre tainele acestui sport, menționăm că IPSC  (Internațional Practical Shooting Confederation)  este cea mai mare organizatie de tir din lume și reunește cei mai buni trăgători de tir dinamic.  România este afiliată la această organizație, dar datorită legilor românești în vigoare, există restricții privind crearea poligoanelor de tragere de acest tip, din mișcare.  IPSC are în fiecare an câte un Campionat Mondial din fiecare model de tragere, cu pistol, pușcă și ulterior  carabină. Deci, la o specialitate îi vine rândul o dată la 3 ani, iar anul acesta este organizat Campionatul Mondial de pușcă..De remarcat faptul că în IPSC sunt acceptate persoanele care îndeplinesc anumite norme psihice și fizice, care trag de plăcere, dar la nivel competițional se duc doar cei cu calități și abilități pentru acest sport, după multe preselecții. Cum competiția respectivă nu este omologată la nivel național, deocamdată, Ministerul Sportului nu alocă niciun fel de fonduri. Doritorii care sunt admiși la Mondialul de pușcă  participă pe propria cheltuială sau din obținerea de sponsorizări.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *