Gheorghe Gîngu: „Relaţia oamenilor cu primăria este esenţială”

 

 

Gheorghe Gîngu a obţinut primul mandat de primar al comunei Bujoreni, având ca obiectiv să dovedească faptul că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba despre dezvoltarea comunei.

Chiar dacă nu are majoritatea în Consiliul Local, se declară mulţumit de modul în care au decurs primi doi ani din acest mandat de primar, având în vedere situaţia pe care a găsit-o în momentul preluării fotoliului de primar. Spune că se bazează doar pe buna credinţă, pe proiecte supuse dezbaterii şi pe interesul comun al cetăţeanului, şi nu de orientarea politică a fiecărui consilier în parte. Mai mult, faptul că face echipă cu viceprimarul Octavian Truşcă este un aspect pozitiv pentru localitate: „Amândoi avem un program destul de aglomerat, sunt foarte multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm. De la început am convenit că nu avem probleme în ceea ce priveşte politicul şi încercăm să ne ocupăm strict de administraţie. Acest lucru s-a văzut, pentru că amândoi, indiferent de zi suntem la primărie sau pe teren, acolo unde sunt probleme. Pentru mine relaţia oamenilor cu primăria este esenţială. De aceea am luat măsura de a simplifica circuitul documentelor, astfel încât nimeni să nu mai piardă timp. Acest aspect este prioritar pentru mine, în perioada următoare, fiindcă este important ca lucrurile să se desfăşoare în ritmul lor firesc”, a precizat primarul social-democrat din Bujoreni.

 

Gheorghe Gîngu are încredere în Guvernul PSD

 

Gheorghe Gîngu a venit la primărie din mediul privat, şi spune că administraţia este un hăţiş al hârtiilor, unde foarte multe legi se contrazic, astfel încât poţi foarte uşor să respecţi anumite reglementări şi să încalci altele. Are încredere în programul de guvernare al PSD, afirmând că, până în prezent a făcut lucruri bune, dar starea tensionată nu poate duce la nimic bun: „Acest Guvern va reuşi să simplifice destul de multe lucruri în tot ceea ce ţine de birocraţia în administraţie, dar nu sunt lăsaţi în pace, să îşi facă treaba. După cum se vede, interesul unora este de a nu lăsa nimic să meargă aşa cum trebuie, deoarece se consideră că acolo unde se fac modificări există un interes, acesta fiind doar un motiv de a pune beţe în roate. Faptul că Guvernul a decis printr-o ordonanţă de urgenţă simplificarea procedurilor de achiziţii publice, pentru că aici era problema de care toţi primarii se plâng este încă un lucru bun, dar nimeni nu spune nimic. Schimbările vor viza contestaţiile, modul şi timpul de rezolvare, precum şi consecinţele contestării unei licitaţii. Şi pot oferi exemple nenumărate în comunele din judeţ unde urma să se deruleze un proiect, dar, după desemnarea câştigătorului, a fost depusă o contestaţie care a fost rezolvată abia după un an. Sunt multe lucruri care trebuie îndreptate, din punct de vedere legislativ”, a precizat primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

 

Claudia Schiopu

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *