Primăria Horezu anunță începerea lucrărilor la proiectul „ÎNFIINȚAREA PARCULUI DE AGREMENT ȘI RECREERE CONSTANTIN BRÂNCOVEANU DIN HOREZU”

Ca urmare a încheierii contractului proiectare și execuție nr.7723 din 29.03.2018, privind elaborarea documentației tehnico-economice și asistență tehnică din partea proiectantului și execuție pentru obiectivul = PROIECTARE ȘI EXECUȚIE LUCRĂRI PENTRU ÎNFIINȚAREA PARCULUI DE AGREMENT ȘI RECREERE ”CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” ÎN ORAȘUL HOREZU, JUDEȚUL VÂLCEA, și constituirii garanției de bună execuție (art.12, alin.12.1. și 12.2) considerăm îndeplinite toate condițiile demarării contractului.

În baza celor mai sus menționate în data de 12.04.2018 a fost emis ORDINUL DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR nr. 8648.

Locatia de implementare a proiectului este REGIUNEA SUD-VEST OLTENIA, JUDEȚUL VÂLCEA, ORAȘUL HOREZU, PUNCTUL „TREAPTURI” , ROMÂNIA.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea infrastructurii de turism a  stațiunii Horezu prin realizarea unui Parc de agrement și recreere în vederea creșterii activității turistice și atragerea unui număr mai mare de turiști și vizitatori.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Creșterea numărului de vizitatori în stațiunea Horezu cu cel putin 20,95% ca urmare a îmbunătăţirii şi diversificării ofertei de agrement;
  • Crearea a 2 noi locuri de muncă ca urmare a dezvoltării infrastructurii turistice pana la finalizarea implementarii proiectului;
  • Amenajarea de spații verzi în suprafață de 30.019,80 mp.
  • Crearea unor facilități pentru activități de petrecere a timpului liber si de agrement, respectiv: foisoare pentru activitati recreative in zone tip agora, foisoare de observare, locuri de joaca pentru copii, spatiu fitness in aer liber, grupuri sanitare pentru public, partie de sanius pe timpul iernii, cu o latime de 7 m, patinoar demontabil cu instalatie frigorifica in suprafata de 300 mp., tiroliana, scena si amfiteatru in aer liber cu o capacitate de 300 locuri.

Prin implemenarea acestui proiect, beneficiarul, UAT Oras Horezu, isi propune sa contribuie la cresterea atractivitatii turistice a statiunii Horezu, diversificarea ofertei de agrement si recreere pentru comunitatea locala si vizitatori, crearea unor facilitati de petrecere a timpului liber in orice anotimp care sa extinda sezonul turistic la Horezu. Informațiile au fost oferite de primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *