HCM Rm. Vâlcea a făcut cel mai bun joc din acest sezon, dar a pierdut la limită cu campioana CSM București, într-un meci restanţă din etapa a 21-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Calificată în Final Four-ul Ligii Campionilor, CSM s-a impus cu 27-26 în partida susţinută în deplasare, cu un gol înscris în ultima secundă de pivotul Marit Malm Frafjord.

Vâlcea a primit CSM Bucureşti cu o sală cu 2.000 de spectatori, atmosfera fiind ca în vremurile de aur ale Oltchimului, iar spre sfârşitul primei reprize a reuşit să se distanţeze la patru goluri, 15-11. Iryna Glibko şi-a dovedit încă o dată clasa, fiind probabil cea mai bună jucătoare străină din Liga Naţională, exceptând vedetele de la CSM Bucureşti. La pauză, echipa pregătită de Gheorghe Sbora conducea cu 15-12 și visa cu ochii deschiși la o minune.

După 15-12 la pauză, ”tigroaicele” au redus diferenţa, portarul Jelena Grubisici a avut câteva parade de efect, iar oaspetele au egalat imediat, 16-16! Vâlcea nu a cedat însă. Blazek a scos mingi miraculoase, iar diferența de trei goluri a reapărut pe tabelă: 24-21 (minutul 46). CSM nu a reuşit să preia niciodată conducerea, până în ultima secundă când au şi marcat golul victoriei prin Frafjord.  Vâlcea a avut mai multe momente de a se desprinde decisiv până la final, dar a eşuat. În minutul 58, Cristina Florică a ratat un contraatac la scorul de 26-25, aruncând în bară, iar campioana a marcat golul victoriei la ultima fază. Vâlcea a avut atacul şi în ultimul minut, dar Glibko nu a mai reuşit să aplice şi lovitura decisivă, după ce a ”hărţuit” tot meciul defensiva adversă. De altfel cu 9 goluri înscrise în acest joc, ucraineanca este lider în topul marcatoarelor din Liga Florilor.

CSM Bucureşti a jucat fără Cristina Neagu, rămasă la Bucureşti. HCM a rămas pe locul 4 în Liga Națională, dar este deja calificată în viitoarea ediție a Cupei EHF. Duminică, de la ora 18,00, HCM va juca tot acasă cu AHCM Slobozia.

HCM Rm. Vâlcea 26
Glibko 9, Vasileuskaia 5, Florică 4, Băcăoanu 2, Vukcevici 2, Gavrilă 2, M. Lopez 1, Fraga 1.
Antrenor: Gheorghe Sbora

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *