La Mădulari s-a semnat proiectul de înfiinţare a alimentării cu apă
Daniel Dimulescu a primit din fondul de rezerva al Guvernului pentru situaţii de urgenta 150 de mii de lei pentru refacerea alunecării de teren care s-a produs în urma ploilor abundente pe drumului comunal 63A, în punctul „Sub Peri”: „În zonă există o alunecare de teren pe o lungime de 20 de metri şi pe o lăţime de 2,5 metri, în satul Bălţeşti. Aceşti bani nu s-au alocat la timpul potrivit, şi riscam ca întreg satul, unde avem peste 170 de gospodării, să rămână izolat, fiindcă nu există o rută ocolitoare”, ne-a declarata primarul Daniel Dimulescu.
Prin intermediul GAL „Ţinultul Vinului”, administraţia locală din Mădulari va primi un utilaj. Această achiziţie reprezintă primul ajutor din fonduri europene care ajunge la Mădulari. Marea bucurie a primarului rămâne însă faptul că, în această perioadă a semnat contractul de finanţare în vederea înfiinţării sistemului de apă în comuna Mădulari, un lucru extrem de important pentru comunitate. Pentru Daniel Dimulescu nu este dorinţă mai mare decât să-şi vadă localitatea racordată la apă şi canalizare, pentru că, la Mădulari, în fiecare vară seceta şi canicula fac ravagii în grădinile oamenilor. Chiar dacă apa din fântâni este dură, conţinând un procent ridicat de nitriţi şi cloruri, peste limită, substanţe periculoase pentru sănătate, localnicii sunt nevoiţi să o folosească.
Cei care au animale strâng apa de ploaie în bazine iar în perioadele lungi, de secetă, bidoanele se golesc destul de repede. De aceea, proiectul depus la Ministerul Dezvoltării, pentru înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă este investiţia prioritară a localităţii: „Pe O.G. 28 am depus cinci proiecte, primele, dar şi cele mai importante fiind cele pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, pe o lungime de 32 de kilometri. Aceste proiecte sunt vitale pentru comunitate. Am semnat contractul de finanţare pentru reţeaua de apă. Celelalte proiecte care vor intra la finanţare sunt pentru modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare, unul pe o lungime de 6,5 kilometri, iar celalalt drum pe o lungime de 2 kilometri, înfiinţarea reţelei de canalizare şi un proiect pentru modernizarea iluminatului public. Aici verile sunt un iad pentru comunitate. Satele comunei Mădulari sunt risipite pe dealuri, iar vara fântânile seacă şi oamenii nu mai au apă nici pentru ei, dar pentru animale. Nu este vis mai mare decât să-mi văd localitatea racordată la apă şi canalizare”, a declarat primarul din Mădulari, Daniel Dimulescu.
Claudia Şchiopu